Chiliman: Disponibilizarea celor 400 de polițiști a dus la dublarea infracționalității în sectorul 1

Infracţionalitatea în Sectorul 1 s-a dublat după reducerea numărului poliţiştilor comunitari, din august a crescut numărul de spargeri din locuinţe, furturi din buzunare şi maşini, în condiţiile în care Poliţia este copleşită şi lipsită de orice fel de reacţie, a declarat primarul Andrei Chiliman.

„Doresc să vă expun o situaţie fără precedent în România: pe timp de pace, pe străzile Bucureştiului, şi nu numai, este război! Este un război al clanurilor mafiote cu cetăţenii oneşti. Asta pentru că, şi am proprietatea cuvintelor, Guvernul a decimat, prin Ordonanţa 63, structurile de ordine publică şi siguranţa cetăţeanului”, a declarat primarul Sectorului 1 al Capitalei, Andrei Chiliman. Edilul de sector a mai spus că reducerea la jumătate a numărului de poliţişti comunitari care patrulau pe străzi şi desfiinţarea patrulelor mixte au dus, în doar câteva luni, la dublarea numărului de infracţiuni în Sectorul 1 al Capitalei. Primarul Andrei Chiliman a precizat că în prezent mai sunt 190 de poliţişti comunitari, care lucrează în trei ture, ceea ce înseamnă cel mult 60 de poliţişti pe tură într-un sector care reprezintă o treime din suprafaţa Capitalei. „Cum poţi asigura liniştea, ordinea şi siguranţa a câteva sute de mii de bucureşteni cu 190 de poliţişti comunitari care lucrează în trei schimburi pe o treime din suprafaţa Bucureştiului? Şi în condiţiile în care există doar cinci secţii ale Poliţiei Naţionale? Rezultatul: rata infracţionalităţii a crescut în Sectorul 1! Nu o spune Chiliman, ci statisticile oficiale ale Ministerului de Interne”, susține primarul Sectorului 1.

Guvernul a decis, în 31 iunie, disponibilizarea a aproximativ 55.000 până la 60.000 de angajaţi din sectorul public, dintre care cei mai mulţi, respectiv circa 54.000, au fost concediaţi din administraţia locală, iar restul din ministerele Administraţiei, Muncii, Educaţiei şi Agriculturii. În Sectorul 1 al Capitalei, peste 400 de poliţişti comunitari au fost disponibilizaţi în baza OUG 63/2010.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel