CFR intervine în cazul tânărului nevăzător însoțit de câinele ghid

CFR Călători vine cu precizări în cazul nevăzătorului care nu ar fi fost lăsat să-și ocupe locul la cușetă pentru că era însoțit de câinele ghid.

Un tânăr nevăzător, care a călătorit cu trenul de la București la Cluj, a afirmat marți, pe Facebook, că unul dintre controlori nu i-a permis, în Gara de Nord, să-și ocupe locul în vagonul cușetă pentru că era însoțit de câinele ghid, acest lucru fiind posibil abia după ce a sunat la 112 și a venit Poliția.

„Precizăm că refuzul de a permite accesul în compartimentul cușetă al tânărului însoțit de câinele ghid a fost generat de către ceilalți călători din compartiment care au solicitat acest lucru și care aveau acest drept conform regulamentelor de transport și nu de către însoțitorul de vagon așa cum este menționat. Însoțitorul de vagon a făcut tot ce e omenește posibil pentru ca tânărul să se odihnească până la Cluj și de a-i mulțumi, de asemenea, și pe ceilalți călători. Însoțitorul de vagon i-a găsit o altă cușetă de dormit, după ce călătorii din cușeta lui îi refuzaseră accesul cu câine", arată CFR Călători în comunicat.

CFR spune că regulamentul de transport pe calea ferată al Comisiei Europene nr. 1371/2007 prevede faptul că nu este "permis transportul animalelor care pot deranja sau incomoda călătorii sau pot provoca o daună", în conformitate cu art.12, alin (1) din capitolul 1, titlul III. Totodată, CFR susține că accesul persoanelor cu câini ghizi la vagoane de dormit/cușetă se face cu acceptul celorlalți parteneri de călătorie.

„Totodată, conform aceluiași regulament european personalul nostru de tren oferă asistență persoanelor cu mobilitate redusă dacă ne transmit o solicitare cu minimum 48 de ore înainte de efectuarea călătoriei, ceea ce tânărul nu a făcut", spune CFR Călători.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel