Cezar Preda dezvăluie care a fost cea mai mare greșeală a guvernării PDL

Cezar-Preda
Cezar-Preda

Ani de zile, PDL nu a guvernat fără greșeală, cea mai mare fiind în comunicare, a declarat, joi, prim-vicepreşedintele democrat-liberalilor Cezar Preda, precizând că "într-o perioadă grea” trebuie să te porţi "la fel ca omul care duce greul”, ceea ce partidul său nu a făcut.

PDL a guvernat România şi "cu mari greşeli”, este convingerea lui Cezar Preda, exprimată, joi, la deschiderea Şcolii de Vară a OTPDL.

"Nu toţi gândim la fel şi nu toţi vedem drumul partidului în comunicare. Este extraordinar de greu, deschid o paranteză, să fii membru al unui partid care întotdeauna este singur împotriva tuturor. Ori eşti bun, ori te faci de râs. Ce am făcut noi? Am făcut şi bine, am făcut şi rău. (...) Am guvernat România. Peste tot o spunem că am făcut-o fără greşeală. Eu vă spun aici că am făcut-o cu mari greşeli. Cea mai mare greşeală este în comunicare”, a explicat Cezar Preda.

Criticând strategia în comunicare a PDL, Preda a notat că partidul său ”de patru ani de zile n-a comunicat decât cu Tălmăcean, care dansa, şi cu alţi doi-trei care explicau ducându-şi mâna pe păr cum văd ei politica”.

Mai mult, prim-vicepreședintele democrat-liberalilor a adăugat că o colegă de-a lor (Elena Udrea - după cum a recunoscut ulterior Cezar Preda pentru Mediafax - n.r.), "dispărută de ceva timp din comunicarea partidului", le-a recomandat acum să aibă comunicare mai bună că o să crească în sondaje.

"Eu îi spun că o să creştem în sondaje dacă nu mai vorbeşte ea. Câte un procent pe zi. Pentru că PDL stă acum în faţa unui Guvern şi a unor oameni politici care ne atacă în fiecare zi pe greşelile pe care le-am făcut. Nu pe ce am făcut bun. Nu conteazã, în politică, ce ai făcut bun, contează în politică ce ai fãcut rău şi greşit”, a comentat prim vicepreşedintele PDL.

Potrivit democrat-liberalului, "într-o perioadă grea” trebuie să te porţi "la fel ca omul care duce greul” și numai după aceea poți emite pretenții.

"Într-o perioadă grea trebuie sã te porţi la fel cu omul care duce greul. Pentru că atunci când îi spui omului că nu ai să îi dai sau îi spui că trebuie să îi iei ceva trebuie să te vadă 24 de ore la fel ca el. Asta nu am făcut şi acum avem pretenţii. Nu putem să avem pretenţii. Noi trebuie să fim corecţi şi să spunem cine a greşit plăteşte, cine a greşit face un pas înapoi. Altfel partidul nu scoate capul. Partidul care reuşeşte să reinventeze cuvinte fundamentale pentru naţie, cuvinte dispărute, acela are o comunicare bună”, a subliniat el, citează NewsIn.

Dacă un comunicator politic merge la apariţii televizate, timp de șase luni, doar  "pentru mamă, soţie sau prietena lui”. În cazul în care, și după acest termen, acesta merge la TV ”tot pentru soţie şi pentru mamă, partidul a încurcat-o”, semnalează Preda, recunoscând că în PDL există ”exemplare”, care merg la televizor în același scop.

În final, Cezar Preda a ținut să precizeze că, atât timp cât a guvernat PDL, acesta a luat deciziile corecte şi a reinventat în politică mai multe cuvinte precum „responsabilitate, asumare, demisie de onoare”, spre deosebire de actuala putere.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel