Cezar Preda, despre cazurile de corupţie din PDL: Ne ducem crucea. Partidul nu s-a ridicat la cerinţele cetăţenilor

Cezar-Preda
Cezar-Preda

Cezar Preda, președintele PDL Buzău, a afirmat că democrat-liberalii implicaţi în cazuri de corupţie reprezintă "o piatră de moară" pentru PDL, în condiţiile în care acest partid a ajuns la putere în 2004 printr-un discurs anticorupţie.

Preda crede că PDL va reuşi să demonstreze, totuşi, că numărul corupţilor din interiorul său este unul redus pentru a remedia situaţia gravă generată de recentele arestări de la Cluj. "E grav pentru un partid, care în 2004 am venit pe aşteptările românilor de a lupta împotriva corupţiei, să avem în interiorul nostru asemenea oameni. Dar, asta este, ne ducem crucea. Cred că sunt puţini în partid. Ei sunt scoşi acum la iveală de justiţie, să vedem cum se vor finaliza aceste cazuri şi să încercăm să prezentăm oamenilor, până la urmă, politicieni în PDL care sunt altfel, care sunt politicieni curaţi şi vor să facă ceva bun pentru această ţară", a declarat, marţi, Cezar Preda.

Din punctul de vedere al integrităţii membrilor săi, Preda a admis că PDL nu s-a ridicat la cerinţele cetăţenilor. "Nimeni nu poate să spună în PDL că ne e uşor şi ne doare foarte tare. Nu m-aş lega neapărat de ce s-a întîmplat la Cluj. Tot ce s-a întâmplat în ultimul timp. Orice politician dintr-un partid care nu se ridică la standardele partidului este o piatră de moară. Şi ne ducem această piatră de moară. Nu suntem acum ceea ce a aşteptat România să fim în ansamblu nostru", a spus democrat-liberalul.

Pe de altă parte, Preda s-a arătat încrezător că aplicarea prevederilor Codului Etic al partidului va duce la remedierea situaţiei, inclusiv prin plecare din PDL a celor care au venit doar pentru a ocupa funcţii. "Dar nu sunt probleme numai în zona numiţilor. Avem probleme şi în zona aleşilor. Să sperăm că-şi vor demonstra nevinovăţia şi lucrurile vor intra în ceea ce înseamnă normalul în partidul nostru", a conchis Cezar Preda.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel