Certificatul Covid-19 devine obligatoriu pentru copiii de peste trei ani pentru accesul în restaurante, muzee sau alte spații închise din Israel

Certificatul Covid-19 va deveni obligatoriu pentru minorii de peste trei ani.

Israel cere acum dovada vaccinării sau un test Covid-19 negativ oricărei persoane cu vârstă de peste trei ani care vrea să intre în spații închise cum ar fi restaurante, cafenele, muzee, biblioteci, săli de sport sau bazine de înot, conform BBC. Totuși, dovada imunității împotriva coronavirusului nu este cerută la intrarea în magazine și mall-uri.

Principalul responsabil de situația Covid-19 a țării, Salman Zarka, a spus că Israelul este „în război” cu virusul, în ciuda programului de vaccinare care se află în topul campaniilor de imunizare ale lumii. „Morbiditatea crește pe zi ce trece”, a transmis el în fața unei comisii parlamentare de miercuri.

Următoarele două săptămâni de dinaintea Anului Nou Evreiesc, Roș Hașana, vor fi „cruciale”, mai avertizează expertul. Dacă lucrurile nu se vor îmbunătăți, „se va instaura un lockdown precum primele două, în care oamenii nu au voie să plece la mai mult de 100 de metri de ușa casei”.

Țara este lovită de o creștere periculoasă a numărului de infecții

Israel a avut parte de o creștere exponențială a infecțiilor cu coronavirus din cauza variantei Delta, iar situația persistă de la finalul lunii iunie. Ministrul Sănătății a raportat 7.870 de cazuri noi de Covid-19 marți, mai puțin decât vârful din ultimele șase luni de luni: 8.752.

Mai bine de 120 de persoane și-au pierdut viața în ultima săptămână fiindcă au contractat coronavirusul, dublu față de toți oamenii care au murit în întreaga lună iulie. Alte 600 de persoane sunt într-o stare extrem de gravă.

Guvernul caută să gestioneze criza

                         

Guvernul a vrut să gestioneze noua creștere prin readucerea restricțiilor pe care le ridicase la jumătatea lunii iunie și prin implementarea din nou a certificatului Covid-19, care atestă fie vaccinarea, fie trecerea prin boală, fie un test negativ din ultimele 24 de ore. Înainte de astăzi, doar minorii de 12 ani și peste trebuiau să prezinte Certificatul Verde. Acum, regula se extinde la cei de vârste cuprinse între trei și 11 ani.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel