EXCLUSIV  Centenarul Unirii, sabotat în Parlament de coaliție. Florin Roman amenință cu greva japoneză și greva foamei

Cu doar un an înaintea sărbătoririi Centenarului Unirii, în cadrul şedinţei comune a Comisiilor pentru administraţie şi cultură ale Camerei Deputaţilor, coaliția PSD-ALDE-UDMR a respins toate amendamentele deputatului Florin Roman. Nu a existat nicio motivare, decizia a fost una pur politică susține deputatul, care a anunțat că va iniția greva japoneză, iar mai apoi greva foamei.

Cel mai important moment al României, Marea Unire făurită cu sângele soldaților români, a devenit după un secol o răfuială politică pentru aleșii neamului.

Dacă în 1918 Marea Unire, momentul crucial din istoria României, a fost realizată și cu aportul clasei politice, astăzi lucrurile stau diametral opus. 

Meritul elitelor din Transilvania, în frunte cu Iuliu Maniu, Alexandru Vaida Voevod, Octavian Goga, care au beneficiat de sprijinul de la Cotroceni a Regele Ferdinand, dar și al liderului PNL Ion I. C. Brătianu, este astăzi știrbit. La un secol distanță, când România ar trebui să sărbătorească Centenarul Marii Uniri, răfuielile clasei politice, interesată mai mult de propriul interes, umbresc evenimentul.

DC News a discutat în exclusivitate cu Florin Roman, deputatul ale cărui amendamente au fost respinse de coaliția aflată la guvernare fără nicio motivare.

(w670)

”Au fost patru amendamente. Unul, ridicarea Monumentului Unităţii Naţionale, care este un proiect de lege trecut de Senat, pe un proiect realizat de maestrul Mihai Buculei, avizat și jurizat de Ministerul Culturii și care s-a blocat la Comisia de buget finanțe timp de doi ani de zile. El a trecut de Senat, deci dacă trece și de Camera Deputaților proiectul devine lege.

Grevă japoneză, urmată de greva foamei în prag de Centenar

Am propus lucrări de reabilitarea la Sala Unirii, unde plouă înăuntru, și la Muzeul Național al Unirii, dar și mutarea departamentului Centenar de la București la Alba Iulia, până la 1 decembrie 1918, pentru că cei de acolo știu ce au de făcut, nu cei de la București pentru a servi diferite sinecuri”, a explicat Florin Roman pentru DC News.

”S-a respins politic tot. Nu a fost nicio motivare. A fost pur și simplu un vot politic.  

O sa îmi pun o banderolă pe braț începând de săptămâna viitoare iar dacă proiectele depuse pe obiective de infrastructură istorică nu trec, voi intra în greva foamei, începând din sesiunea din septembrie”, a continuat deputatul.

În ceea ce privește organizarea Departamentului Centenar, Florin Roman consideră că: ”Nu există niciun obiectiv. Ei nu au buget propriu. Funcționează în coordonarea secretarului general al Guvernului. Nu au fonduri pentru așa ceva”.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel