Ce spunea Mircea Băsescu despre Traian Băsescu și renunțarea la funcție: Preferă să fie împușcat!

Mircea Băsescu spunea în 2011 că președintele Traian Băsescu, dacă era în locul Regelui Mihai la 30 decembrie 1947, ar fi preferat mai degrabă să fie împușcat, decât să abdice. 

Redăm declarația din 2011 a fratelui președintelui în lumina solicitărilor de demisie îndreptate către Traian Băsescu după declanșarea scandalului Mircea Băsescu - Bercea Mondial. Președinele a răspuns acestor cereri spunând că-și va duce mandatul până în ultima zi.

"A fost un comentariu, o opinie a preşedintelui, cu care eu, ca cetăţean, sunt de acord. Păi, dacă ar fi fost Traian în locul lui, ar fi spus: împuşcaţi-mă, nu ar fi abdicat. Sunt atâtea exemple de regi care au fost omorâţi. Dacă Regele Mihai nu ar fi abdicat, probabil că ar fi fost omorât şi atunci ar fi devenit un erou. Am văzut că şi Ion Iliescu îl critică pe preşedinte, dar îmi aduc aminte când a venit Alteţa Sa pe aeroport şi Iliescu nu i-a permis să intre în România. Alteţa Sa nu a fost jignit de ceea ce a spus fratele meu, acesta este adevărul", declara Mircea Băsescu, după ce președintele României l-a numit pe Regele Mihai "slugă la ruși" pentru evenimentele din 1947.

TRAIAN BĂSESCU, primele declarații după cererea de DEMISIE: Îmi voi duce mandatul până în ultima zi

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel