Ce spune Ponta despre acuzațiile Asociației Magistraților din România

basescu_ponta
basescu_ponta

Victor Ponta a comentat, luni seara, la România TV, comunicatul Asociației Magistraților din România (AMR) în care se solicita preşedintelui Traian Băsescu şi premierului să revină asupra "declaraţiilor de intenţie" privind numirea şefilor PICCJ şi DNA, întrucât "orice implicare politică a justiţiei, fundamentată pe înţelegeri meschine", va afecta România nu numai pe plan intern, ci și pe plan inetrnațional.

"Am explicat și doamnelor judecătoare de la AMR și opiniei publice faptul că am încercat prima dată cu o procedură ad-hoc care a eșuat și nu din cauza d-nei Pivniceru. O nouă procedură durează cel puțin 6-8 săptămâni, ori săptămâna viitoare nu mai avem Procuror General și procuror-șef la DIICOT, deci există o urgență evidentă", a explicat premierul Victor Ponta.

În altă ordine de idei, prim-ministrul a arătat că "atunci când apare o discuție publică, fariseismul e pe primul loc. Cei de la AMR au susținut tot timpul că procurorii nu sunt magistrați și nu au ce căuta în Consiliul Superior al Magistraturii și criticau tot timpul procedura impusă de la Bruxelles doamnei Pivniceru. Acum, și-au dat seama că procedura e foarte bună așa că nu trebuie să fii politician ca să fii fariseu în viața publică", a spus Ponta, întrebat de moderatori cum comentează acuzațiile AMR, premierul neexcluzând posibilitatea unei întâlniri și cu reprezentanții AMR.

Citește aici: AMR: Băsescu și Ponta, înțelegeri meschine privind numirea șefilor la PG și DNA

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel