Ce spune Patriarhul despre folosirea coloanei oficiale

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Daniel, a declarat, sâmbătă, că a folosit coloana oficială atunci când a fost nevoie să fie transportați înalți ierarhi din străinătate, având aprobare în acest sens de la autorități, conform Agerpres.

 

După terminarea slujbei de sfințire a capelei Penitenciarului Jilava, PF Daniel a fost întrebat de către jurnaliști dacă a folosit legal coloana oficială. "Avem oficial, că ei ne-au spus cum să cerem. Ministerul. Dacă lumea este deranjată de coloană, noi nu avem nevoie de coloană (...) Pentru că am avut adesea delegații care trebuiau să ajungă la timp la aeroport. Nu înalți demnitari, ierarhi veniți din alte țări. Problema este că la cerere s-a făcut și s-a spus că este posibil. Trebuie în legislație făcut precis că nu se mai dă voie nimănui", a spus PF Daniel.

După moartea polițistului Bogdan Gigină, presa a dezvăluit faptul că Patriarhul Daniel ar fi beneficiat de coloană oficială cu toate că, legal, el nu are acest drept. Potrivit legii, doar președintele, premierul, președintele Senatului și Camerei Deputaților sau omologii lor din străinătate, miniștri aflați în situații de urgență și foștii președinți au dreptul să fie însoțiți în trafic de echipaje ale Poliției Rutiere, potrivit sursei citate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel