Ce spun Zegrean și Lăzăroiu despre prelungirea mandatului lui Băsescu

Preşedintele CCR, Augustin Zegrean, dar și judecătorul Petre Lăzăroiu, aflați la Suceava,  au răspuns unei întrebări referitoare la posibilitatea prelungirii mandatului președintelui Traian Băsescu.

Aflați la Universitatea din Suceava, patru judecători ai CCR au avut de răspuns la întrebările studenților în științe juridice. Una dintre întrebări s-a referit la posibilitatea prelungirii mandatului preşedintelui pentru lunile în care acesta a fost suspendat din funcţie, în condiţiile în care Constituţia nu are asemenea prevederi.

 Judecătorul Petre Lăzăroiu a răspuns că preşedintele Traian Băsescu mai şi glumeşte şi că, dacă va exista o asemenea excepţie, Curtea Constituţională o va analiza.

 "Şi noi ne luăm concediu, mai suntem bolnavi, dar nu putem să pretindem să ni se prelungească mandatul. Dar, după cum aţi observat, preşedintele mai şi glumeşte. Hai să nu comentăm acum. Dacă va veni cu o astfel de excepţie, vom vedea. Deocamdată, nu", a spus Lăzăroiu.

 El a fost completat de preşedintele CCR, Augustin Zegrean, care a spus: "Dăm răspunsul în scris la anul".

 Preşedintele Traian Băsescu a fost întrebat, luni, dacă se teme de o nouă suspendare, el răspunzând "Bucuroşi le-om duce toate, de e pace, de-i război" şi a amintit că mandatul său este de cinci ani, precizând că s-ar putea să ceară ca lunile în care a fost suspendat să-i fie date înapoi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel