Ce-și reproșează Astărăstoae în legătură cu Tudor Ciuhodaru

vasile-astarastoaie-presedi
vasile-astarastoaie-presedi

Vasile Astărăstoae, preşedintele Colegiului Medicilor din România (CMR),  a declarat, joi, că-și reproșează faptul că nu l-a învăţat şi "bioetica" pe Tudor Ciuhodaru, noul consilier onorific în Ministerul Sănătăţii, atunci când i-a fost îndrumător la doctorat.

Vasile Astărăstoae  a sosit, joi dimineaţă, la Ministerul Sănătăţii, pentru a dezbate cu profesioniştii sistemului noul proiect de lege. "Vin cu bună credinţă în minister şi sper să facem o lege bună. Vreau să discutăm toate aspectele pe care astăzi nu le avem elucidate", a spus preşedintele CMR.

În legătură cu numirea medicului Tudor Ciuhodaru în funcţia de consilierul onorific la Ministerul Sănătăţii, Vasile Astărăstoae a răspuns că regretă că nu l-a învăţat ce este "bioetica", atunci când îi coordona studiile de doctorat.

Tudor Ciuhodaru și-a susținut teza de doctorat în 2010 în dezbatere publică cu tema "Pacientul suicidar în serviciul de urgenţă".

UPDATE:

Ministerul nu lucrează acum la legi privind etnobotanicele şi alcoolul

Preşedintele Colegiului Medicilor, Vasile Astărăstoae, a comentat eliberarea din funcţie a lui Tudor Ciuhodaru spunând că Ministerul Sănătăţii nu lucrează în prezent la legi privind etnobotanicele şi consumul exagerat de alcool şi că îi acordă încredere lui Ritli în privinţa deciziilor luate.

"Nu pot spune că mă deranjează eliberarea din funcţie a domnului Ciuhodaru, aş fi ipocrit să spun asta. Nu văd cu ce ar fi putut ajuta parlamentarul Ciuhodaru", a mai spus Astărăstaoe.

Şeful Colegiului Medicilor a spus şi că are informaţii sigure potrivit cărora şeful Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi, Vasile Cepoi, nu a ajuns secretar de stat la propunerea lui Ciuhodaru. "Altfel, decizia de numire a domnului Cepoi este una foarte bună", a conchis Astărăstaoe.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel