Ce se întâmplă cu alegerile locale. Ciolacu, răspuns în plină pandemie de COVID - 19

Marcel Ciolacu către români: V-au mințit!
Marcel Ciolacu către români: V-au mințit!

Preşedintele interimar al Partidului Social Democrat (PSD), Marcel Ciolacu, a declarat joi seară că amânarea alegerilor locale reprezintă 'o opţiune'. 

Întrebat la B1TV dacă este de părere că alegerile locale ar trebui amânate, Ciolacu a răspuns:

'Vom vedea cum decurg lucrurile. Am văzut ce s-a întâmplat în Franţa. A fost un fiasco forţarea alegerilor locale în acest context, s-a şi anulat turul doi din Franţa. Cred că mai avem timp să discutăm aceste lucruri, să vedem în ce parte se îndreaptă... Este o opţiune şi amânarea alegerilor locale'.

Opțiunea lui Ponta

Preşedintele Pro România, Victor Ponta, a declarat, marţi, că alegerile locale programate în luna iunie în România trebuie amânate pentru septembrie. 'Războiul contra Epidemiei de Coronavirus este tot ce contează acum/grija faţă de oamenii afectaţi direct şi indirect/măsurile pentru asigurarea serviciilor de sănătate, pensii, salarii, educaţie - în această perioadă de criză! Alegerile locale programate în luna iunie în România trebuie amânate pentru septembrie, acum nu este timp de bătălii politice şi campanii electorale - totul trebuie să fie despre Războiul contra Epidemiei de coronavirus - şi despre măsuri contra crizei economice!', a scris Ponta pe Facebook.

Ce spune UDMR

UDMR consideră că alegerile locale ar trebui amânate cu şase luni, în condiţiile în care prioritatea momentului este protejarea sănătăţii populaţiei şi reducerea efectelor provocate de epidemia de COVID-19, a declarat miercuri, pentru Agerpres, preşedintele Uniunii, Kelemen Hunor.

'Prioritatea numărul unu trebuie să rămână sistemul de sănătate al oamenilor şi încercarea de a întârzia răspândirea virusului, ca să nu putem presiune prea mare pe sistemul sanitar, pe instituţiile statului. Nu ne rămâne altceva decât să respectăm indicaţiile specialiştilor şi deciziile autorităţilor. Aceasta este prioritatea numărul unu. După aceea, economia - ce facem cu întreprinderile mici şi mijlocii, fiindcă acolo este baza, şi cât de repede trebuie să iasă Guvernul cu nişte măsuri şi după aceea putem să ne gândim şi la alegerile locale, dar nu în iunie', a argumentat liderul UDMR.

Potrivit acestuia, conform previziunilor făcute de specialişti, modelelor statistice, dar mai ales de evoluţie a situaţiei în diferite ţări ale lumii, 'nu există nicio şansă să existe alegeri locale în condiţii decente, normale'. 'De aceea, din punctul nostru de vedere, o amânare de până la şase luni este o soluţie rezonabilă, undeva la sfârşit de septembrie-început de octombrie vor fi organizate aceste alegeri, nu împreună cu alegerile parlamentare, bineînţeles. Mai trebuie o lege organică, aşa cum este prevăzut în Codul Administrativ', a adăugat Kelemen Hunor.

Şi liderul senatorilor UDMR, Cseke Attila, a declarat că parlamentarii Uniunii susţin un astfel de proiect de lege care ar putea fi 'trecut rapid' în Parlament şi crede că tema alegerilor locale trebuie scoasă din orice dezbatere publică, potrivit Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel