Ce se ascundea în cutiile de detergent. Surpriză pentru poliţiştii de frontieră

Poliția de frontieră - fotografie cu rol ilustrativ
Poliția de frontieră - fotografie cu rol ilustrativ

Peste o tonă de tutun vrac ascunsă printre cutii de detergent a fost descoperită de către poliţiştii de frontieră într-o autoutilitară care încerca să intre în ţară prin vama Petea, informează joi un comunicat de presă al Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră (ITPF) Sighetu Marmaţiei.

Potrivit sursei citate, pe sensul de intrare în ţară, s-a prezentat un român de 27 de ani, domiciliat pe raza judeţului Suceava, conducând o autoutilitară marca MAN, înmatriculată în România, iar din documente a reieşit că acesta transporta detergent şi balsam pentru rufe.

"Acţionând în baza analizei de risc, poliţiştii de frontieră împreună cu lucrători din cadrul Direcţiei Regionale Antifraudă Oradea au efectuat un control amănunţit asupra autovehiculului. Astfel, printre marfa transportată, echipa mixtă de control a descoperit cinci paleţi pe care se aflau mai multe cutii care conţineau tutun vrac pentru care persoana în cauză nu a putut prezenta niciun document de provenienţă. În urma inventarierii tutunului descoperit a rezultat cantitatea de 1.012 kilograme, în valoare de 868.000 lei (aproximativ 184.000 euro). Tutunul a fost ridicat în vederea confiscării, iar autoutilitara în valoare de 332.000 de lei a fost indisponibilizată la sediul Sectorului PF Petea în vederea continuării cercetărilor", precizează sursa citată.

De asemenea, conducătorul auto este cercetat pentru deţinerea în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false, peste limita unui kilogram de tutun vrac.

El a fost reţinut pentru 24 de ore, cercetările fiind continuate sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Satu Mare

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel