Ce să NU comanzi niciodată de la restaurant. Bucătarii explică

Bogdan Bolojan / 02 noi 2017 / 08:53 Salveaza PDF Comentarii

Bucătarii foarte experimentați vă sfătuiesc ce produse trebuie să evitați să comandați într-un restaurant. 

1. Carne foarte bine făcută(fiartă sau prăjită foarte mult)

"Bucătarii nu apreciază în mod obișnuit carnea foarte bine făcută, cu excepția cazului în care există un motiv foarte specific pentru solicitare (vârstnici, femei însărcinate etc.)", a declarat directorul de cercetare culinară James Briscione, la Institutul de Educație Culinară.

2. Scoici de mare

"N-am comandat niciodată scoici de mare la restaurante", a declarat Mary Dumont, bucătar și proprietar al "Cultivar" din Boston."Știu că oamenii le iubesc și sunt meticuloși în ceea ce privește depozitarea și îngrijirea lor dar este necesară o singură scoică stricată pentru a avea mari probleme digestive. 

Nu e singura care spune acest lucru Anthony Bourdain a spus, de asemenea, în cartea sa "Bucătăria confidențială" că nu comandă scoici decât dacă îl cunoaște personal pe bucătar.

3. Bugeri scumpi 

"Nu există niciun motiv pentru a plăti vreodată o sumă mare pentru un burger", a spus bucătarul Briscione. " Cei mai buni Burgeri sunt făcuți din bucăți de carne dură, din piept sau coaste. Dacă bucătarii folosesc ingrediente costisitoare o fac doar pentru a-ți putea lua banii," mai spus Briscione.

4. Specialitățile din pește

Specialitățile de pește, în special cele din zilele de luni, ar trebui evitate. De ce? La acel moment din săptămână, fructele de mare pot fi vechi, deoarece majoritatea restaurantelor primesc comenzile de pește într-o joi, înainte de numărul mare de clienți din weekend. 

"Specialitățile sunt dificile în restaurante", a declarat bucătarul șef Silvia Barban, șef executiv la Aita și LaRina. "În unele restaurante, specialitățile sunt modalitatea de a curăța frigiderul," a încheiat ea, conform businessinsider.com.

[citeste si]

Te-ar putea interesa


Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.23