Ce a pățit singurul opozant al lui Vladimir Putin din Parlamentul Rusiei

Ilia Ponomariov, singurul parlamentar care a votat în Duma de Stat împotriva anexării Crimeei, este astăzi acuzat de deturnare de fonduri.

Lui Ilia Ponomariov, un opozant foarte vocal al președintelui Vladimir Putin, i s-a deschis dosar penal pe motiv că şi-ar fi însuşit aproape 700 de mii de euro pentru a ţine o serie de cursuri la un institut tehnologic de stat. Anchetatorii susțin că deputatul ar fi luat banii, dar în locul cursurilor propriu-zise nu a făcut decât nişte comentarii şi adăugiri la temele anunţate.

Rămas fără imunitate din aprilie, Ilia Ponomariov, se apără afirmând că acuzaţiile care i se aduc sunt motivate politic. De altfel, deputatul a criticat în repetate rânduri politicile Rusiei şi denunţat o serie de manevre politice îndreptate împotriva sa.

El se află de aproape un an în Statele Unite. A plecat în august 2014, într-o călătorie de afaceri, iar de atunci acuză Moscova că îl împiedică să se întoarcă acasă şi susține că autorităţile i-au blocat conturile bancare.

Anchetatorii ruşi ameninţă însă că îl vor da în urmărire internaţională, dacă nu vine în Rusia pentru investigaţii, notează digi24.ro.

Vezi și: Rusia avertizează UE după prelungirea sancțiunilor: Moscova va răspunde cu măsuri reciproce

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel