CCR: Hotărârea Parlamentului privind CA al SRR, neconstituțională

CCR a decis joi că Hotărârea Parlamentului privind Consiliul de Administrație al Societății Române de Radiodifuziune (SRR) este neconstituțională, a decis CCR. Judecătorii CCR au admis sesizarea PNL și PDL, informează Agerpres.

Judecătorii au constatat că în acest caz nu s-au respectat prevederile privind nominalizarea candidaților în funcție de algoritmul politic și ponderea grupurilor parlamentare.

Reprezentanții PNL și PDL anunțau recent că grupurile parlamentare ale celor două formațiuni vor sesiza CCR în privința hotărârii Parlamentului din 16 iunie de numire a Consiliului de Administrație al SRR.

"Argumentul pe care îl vom aduce în fața CCR este acela că nu a fost respectată ponderea grupurilor parlamentare, așa cum prevede legea. PNL deține o pondere de 25% din Parlament și ar fi avut dreptul la nominalizarea a două persoane (n.r. — în CA al RRA), lucru care nu s-a întâmplat", a susținut deputatul PNL Theodor Nicolescu.

Citește și: CCR a RESPINS sesizarea PNL-PDL despre Guvern

El și-a exprimat optimismul cu privire la această sesizare, menționând că există un precedent al CCR în cazul TVR, și anume decizia nr. 783 din septembrie 2012, prin care s-a dat o interpretare similară celei pe care o invocă acum parlamentarii PNL și PDL.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel