CCR, decizie completuri 11 aprilie. Chirieac: Presiuni subterane

Mihai Ciobanu / 11 apr 2019 / 11:29 Salveaza PDF Comentarii
CCR
CCR

Analistul politic Bogdan Chirieac a analizat, la scurt timp după anunţ, decizia CCR de amânare a unei soluţii în cazul sesizării privind un posibil conflict juridic între Parlament şi Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pe tema completurilor specializate în corupţie. 

Bogdan Chirieac a analizat, într-o intervenţie la Ştirile România TV, motivul care ar putea sta la baza noi amânări în judecarea cazului pe care a decis-o Curtea Constituţională.

"Este o presiune mediatică la vedere şi probabil că sunt şi alte tipuri de presiuni subterane împotriva Curţii Constituţionale, încât eu pot să înţeleg decizia onorabilei instituţii. Dar nu este deloc în regulă ceea ce se întâmplă. În opinia mea, lucrurile trebuie tranşate. Câtă vreme un complet de judecători ilegal constituit îţi dă o sentinţă, în mod evident şi acea sentinţă este ilegală. Că până la urmă asta judecă CCR. Dacă nu era presiunea enormă pe Curte, probabil astăzi aveam această sentinţă logică.

Acum, pe 15 aprilie are instanţă preşedintele PSD, Liviu Dragnea. Normal mi s-ar părea ca şi dânşii să amâne lucrurile pentru a avea, totuşi, documentul Curţii Constituţionale, pentru că pe baza acestuia judecă şi ei. Eu, după cum ştiţi - o tot afirm - nu am niciun fel de încredere în justiţia din România. Am încredere în unii oameni din justiţie, judecători şi procurori, dar instituţia ca atare, puterea statului este cvasi-nefuncţională", a declarat Bogdan Chirieac.

Acest articol reprezintă o opinie.

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.27