CCR, amânare completuri de judecată. Zegrean: Joc de-a șoarecele și pisica. S-a ajuns prea departe

Fostul judecător al Curții Constituționale Augustin Zegrean a explicat, într-o intervenție la Realitatea TV, ce înseamnă noua amânare a deciziei CCR în cazul completurilor de judecată de trei judecători de la ÎCCJ. 

Augustin Zegrean a intervenit telefonic la Realitatea Tv, luni după-amiază, când făcut declarații legate de aceaastă nouă amânare a deciziei CCR:

”Este, evident, surprinzătoare decizia Curții Constituționale de astăzi. Să vă spun un lucru simplu: este surprinzător că s-a judecat lunea! Niciodată Curtea nu are ședință de judecată lunea, pentru că luni vin judecîtorii de prin țară, care de unde vin și se întâlnesc abia după-amiaza. Dar faptul că astăzi Curtea a amânat din nou o să justifice și sigur vor găsi o motivare serioasă. Asta nu înseamnă că la Înalta Curte nu se poate judeca procesul, pentru că există legislație care spune ce se întâmplă în situații ca astea. Avem practică suficientă. Nu trebuie să se lege instanțele una de alta. Nu trebuie să facă jocul acesta de-a șoarecele și pisica, pentru că, până la urmă, asta pare, stau și pândesc când amână Curtea și amână și ei tot atunci, s-a ajuns prea departe. Chiar nu-i bine!” a spus fost judecător constituțional.

În curând, trei judecători de la CCR vor ieși la pensie, iar Augustin Zegrean a explicat și de s-a luat decizia amânării în acest context, dar și al campaniei electorale:

”Vă spun sincer, poate fi interpretat oricum. Orice interpretare de-acum este justificată pentru că este anormal ca într-o astfel de cauză să fie amânată de patru ori soluția. Și este normal ca oamenii să judece în fel și chip de acum încolo ce s-a întâmplat acolo și de ce au amânat și tot amânat. Faptul că este campanie electorală... nu este treaba judecătorilor că este campanie electorală! Ne-am străduit cât am putut să evităm amestecul în politică și treburi din astea. Principiul nostru acolo trebuie să fie 'Fiat justitia, pereat mundi'. Mă tem că ne-am îndepărtat mult de romani”, a mai spus Augustin Zegrean.

Curtea Constituţională a României a amânat, din nou, luni, 20 mai 2019, decizia privind completurile de trei judecători de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pentru ziua de 5 iunie. CCR a fost sesizată de Florin Iordache, iar o decizie favorabilă ar însemna că sute de procese ar trebui reluate de la zero.

Citește și:

Dosar Liviu Dragnea 20 mai, mișcare DNA. Ce spune Bogdan Chirieac

Parchetul Militar s-a autosesizat după intervenţia jandarmilor de la Topoloveni

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel