Cazul Epstein. O adolescentă a fost traficată în Marea Britanie pentru a întreține relații intime cu Prințul Andrew

O organizație de combatere a traficului de persoane solicită Poliției Metropolitane să explice de ce nu a fost efectuată o investigație completă privind traficarea în Marea Britanie a unei adolescente pentru a întreține relații intime cu Prințul Andrew, transmite The Guardian.

Organizația susține că Dame Vera Baird QC, fost avocat general și președinte al Consiliului Asociației Comisarilor de Poliție și Criminalitate, a semnalat aceste acuzații pentru prima dată Scotland Yard în 2015.

Baird, care s-a concentrat pe protejarea victimelor abuzurilor sexuale și domestice de-a lungul carierei sale, acum acuză faptul că i-a fost interzisă comunicarea cu mass-media, în contextul alegerilor electorale.

„Am vorbit cu comisarul pentru protecția victimelor și amândoi considerăm că această problemă nu a fost rezolvată”, a spus Harry Fletcher.

Anchetatorii au examinat toate „probele disponibile” după ce au primit o plângere referitoare la pretențiile care au fost depuse în fața instanței. Se presupunea că în 2001, o tânără de 17 ani, acum cunoscută a fi Virginia Roberts, a fost „forțată să facă sex cu Prințul Andrew”, la domiciliul din Londra a lui Ghislaine Maxwell, iubita de odinioară a finanțistului Jeffrey Epstein. Victimele sale au depus acum cereri de daune împotriva acestuia.

Avocații lui Roberts au contactat Poliția Metropolitană în 2016 însă, autoritățile au ales să nu continue ancheta.

Channel 4 News a raportat în august că „Poliția Metropolitană a refuzat să răspundă la întrebări detaliate despre acuzații și dacă au vorbit vreodată cu Epstein, prietena sa Ghislaine Maxwell, Prințul Andrew sau cu cineva de la Casa Regală”.

BBC Panorama va prezenta, în decembrie, o anchetă și un interviu cu Virginia Roberts referitor la scandalul Epstein.

Ducele de York neagă că a făcut sex cu Roberts. În interviul său pentru postul de televiziune Newsnight, el a spus că nu-și amintește să o fi cunoscut-o vreodată.

Dar o fotografie cu el cu brațul în jurul taliei lui Roberts a fost prezentată pe scară largă. Unii afirmă că fotografia este falsă. Ducele spune că nu-și poate aminti dacă poza a fost făcută când era în casa lui Maxwell.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel