Cazanciuc: Statutul procurorilor nu se va schimba cât timp Guvernul și Ministerul Justiției sunt conduse de foști procurori

Ministrul Justiției, Robert Cazanciuc, a declarat, marți, că statutul procurorilor nu se va schimba atât timp cât la conducerea Guvernului și a Ministerului Justiției se află doi foști procurori.

"Cât timp la conducerea Ministerului Justiției se va afla un fost procuror, statutul nu se va schimba. Cât timp la conducerea Guvernului se va afla un prim-ministru fost procuror, acest statut nu se va schimba. Premierul a declarat în mai multe rânduri acest lucru", a transmis Robert Cazanciuc, referitor la ultimele declarații apărute în spațiul public cu privire la statutul procurorului, inclusiv ale premierului Victor Ponta.

Ministrul Justiției a explicat că declarația de luni a premierului a fost legată de o propunere a PNL din 2013 de a schimba acest statut.

"Avem mai multe angajamente față de partenerii europeni. Unul dintre ele este de a nu schimba actualul cadru normativ decât dacă sistemul o cere, dacă în urma dezbaterii din interiorul sistemului anumite lucruri apar ca fiind necesare pentru o mai bună administrare a actului de justiție", a adăugat membrul Executivului.

Vezi și: Robert Cazanciuc explică riscul Mecanismului de Cooperare și Verificare

Întrebat cum ar putea fi influențate anchetele dacă ar fi modificat statutul procurorului, Robert Cazanciuc a transmis că nu dorește să facă speculații. "Cât sunt eu ministru, nu o să fie modificat", a punctat ministrul Justiției, citat de Agerpres.

Premierul Victor Ponta a fost întrebat, luni, dacă a discutat la consultările cu președintele Klaus Iohannis despre eventualitatea eliminării procurorilor din categoria magistraților. "A fost o propunere a colegilor de la PNL, în 2013. La discuțiile pentru revizuirea Constituției ei au propus acel lucru. Eu atunci m-am opus, poate că am fost subiectiv. Ca fost procuror, am considerat că trebuie să rămână magistrați. Acum, dacă PNL își susține propunerea, din ce am discutat cu ceilalți colegi din comisie, va avea sprijin, doar să nu se fi răzgândit PNL", a răspuns Victor Ponta.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel