Cazanciuc îi cere demisia lui Orban. „E o problemă de securitate națională”

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Președintele interimar al Senatului, Robert Cazanciuc, îi cere premierului Ludovic Orban să demisioneze după ce șeful Oficiului de Prevenire și Combatere a Spălării Banilor a fost verificat în cadrul unui dosar de fals intelectual, aceasta fiind o problemă de securitate națională.

Președintele interimar al Senatului, Robert Cazanciuc, i-a cerut premierului Ludovic Orban să-și asume numirea în fruntea unei instituții importante a „unui falsificator”.

„Premierul Orban trebuie să își asume prin demisie, numirea, prin Hotărârea de Guvern nr. 746/3.09.2020, în fruntea Oficiului de Prevenire și Combatere a Spălării Banilor a unui falsificator care să controleze tranzacțiile financiare ale României. Să nu uităm că începând cu luna ianuarie a acestui an, Oficiul are atribuții de monitorizare și blocare în timp real a tranzacțiilor financiare asupra cărora există suspiciuni de spălare de bani sau finanțare a terorismului”, a declarat Robert Cazanciuc.

Cazanciuc a mai spus că numirea într-o poziție cheie a unei persoane asupra căreia planează mari suspiciuni reprezintă o problemă de securitate națională.

„De ce s-a făcut o astfel de numire și în ce măsură situația a afectat interesele și parteneriatele strategice ale României? Numirea în fruntea unei instituții cheie a statului român a unei persoane percheziționate astăzi pentru fals intelectual, reprezintă o problemă de securitate națională”, a precizat preşedintele interimar al Senatului.

Laurenţiu Baranga a fost numit în funcţia de preşedinte al Oficiului Naţional de Prevenire şi Combatere a Spălării Banilor pe 4 septembrie. Înainte de fi numit şef al ONPCSB, Laurenţiu Baranga a fost vreme de 11 ani director adjunct al Oficiului Registrului Naţional al Informaţiilor Secrete de Stat (ORNISS). Joi, el a demisionat după ce a fost acuzat că şi-ar fi falsificat documentele de studii pentru a obţine funcţii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel