Cazanciuc, boicotat de liberali. Ministrul: Discuțiile pe CP rămân fără obiect după 15 ianuarie

Robert Cazanciuc
Robert Cazanciuc

Ministrul Justiției, Robert Cazanciuc, a mers, luni, la Comisia Juridică a Camerei Deputaților pentru a discuta despre ultimele evoluții legislative care au legătură cu portofoliul său. În urma atacurilor dure de la vârful Uniunii Social Democrate, deputații liberali au ales să nu se prezinte la întâlnirea cu Cazanciuc.

La sfârșitul discuției, când a fost interpelat de jurnaliști, Cazanciuc a fost foarte evaziv, preferând să nu răspundă concret la aproape nicio întrebare.

El a precizat că "e nevoie de un dialog mai apropiat" între instituțiile statului.

Membrii Comisiei Juridice au participat, vineri, la un grup de lucru organizat la ministerul Justiției. La fel ca după acea întâlnire, ministrul Cazanciuc a precizat astăzi că pe masa Curții Constituționale există o sesizare cu privire la amendamentele Codului Penal. "Curtea se va pronunța după 15 ianuarie și nu vom mai putea vorbi de modificări pentru că de la 1 februarie va intra în vigoare noul Cod Penal", a declarat Cazanciuc, în timp ce unele voci susțin că anumite amendamente introduse în taină săptămâna trecută sunt la noul Cod Penal. "Rămân fără obiect discuțiile pe lucruri concrete așa cum au fost ele recent aprobate", a punctat Cazanciuc.

Ministrul Justiției a subliniat că nu vrea să se pronunțe pe lucruri concrete până când Curtea nu va da o decizie în această speță.

Totodată, Cazanciuc nu a vrut să comenteze absența liberalilor de la întâlnirea din Comisia Juridică.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel