Cazanciuc: Sper într-un vot pozitiv astăzi în cazul înfiinţării Agenţiei de Administrare a Bunurilor Sechestrate

Ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc, a declarat că speră într-un vot pozitiv, miercuri, la Camera Deputaţilor, în privinţa proiectului de înfiinţare a Agenţiei de Administrare a Bunurilor Sechestrate şi la operaţionalizarea cât mai rapidă a acestei agenţii.

'Salut terminarea discuţiilor în Comisia juridică şi introducerea pe ordinea de zi. Din păcate, din cauza unor probleme medicale, nu am putut participa la dezbaterile din Comisia juridică, dar mulţumesc tuturor deputaţilor care, indiferent de grupul parlamentar, au susţinut proiectul şi au venit cu propuneri care să ducă la îmbunătăţirea lui. Sper într-un vot pozitiv astăzi şi la operaţionalizarea cât mai rapidă a acestei agenţii', a precizat Cazanciuc, miercuri, pentru Agerpres.

Senatul a respins, în 13 octombrie, proiectul de lege pentru înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea Agenţiei Naţionale de Administrare a Bunurilor Sechestrate. Proiectul a întrunit 66 de voturi pentru, 36 împotrivă şi 6 abţineri.

Pentru a fi aprobat, erau necesare 84 de voturi pentru, întrucât proiectul de lege avea caracter organic. În aceeaşi zi, ministrul Cazanciuc a susţinut că respingerea de către Senat a proiectului de lege pentru înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea Agenţiei Naţionale de Administrare a Bunurilor Sechestrate reprezintă un vot împotriva intereselor României.

'Am văzut câteva titluri de presă puţin mai devreme, care vorbeau despre o 'marţea neagră'. Nu aş spune că e un fel de 'marţea neagră', dar oricum este un vot împotriva intereselor României ceea ce s-a întâmplat astăzi în Senat. Plecasem destul de optimist de dimineaţă la Senat, chiar îmi pregătisem un discurs în care încercam să spun că avem ocazia împreună cu senatorii să demitizăm acest 'marţi 13' şi să arătăm că lucrurile pot să fie şi altfel decât în percepţia populară. Din păcate nu a fost aşa, am avut un vot împotrivă, împotriva unei legi, împotriva intereselor României', a declarat, la acea dată, Cazanciuc, la TVR.

El a apreciat că este nevoie de foarte mult dialog la nivelul Parlamentului. Potrivit lui, România are obligaţia de a transpune o directivă europeană din 2014 şi că legea a fost făcută în consultare cu judecători, procurori, specialişti din Franţa, SUA şi Olanda, care au venit în România şi au asistat ministerul la elaborarea acestui act normativ, pus de mai multe luni în dezbatere publică. Proiectul de lege are ca obiect înfiinţarea Agenţiei Naţionale de Administrare a Bunurilor Sechestrate, instituţie publică de interes naţional, cu personalitate juridică, în subordinea Ministerului Justiţiei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel