Caz Caracal - experți criminaliști. Ce spune Augustin Zegrean

Fostul președinte al Curții Constituționale a României, Augustin Zegrean, a făcut precizări, la B1 TV, în emisiunea moderată de Tudor Barbu, despre modul în care se coordonează ancheta în cazul de la Caracal. Acesta a punctat o situație îngrijorătoare cu privire la lipsa experților criminaliști din România.

Întrebat de moderatorul emisiunii despre modul în care se coordonează ancheta în cazul presupusului criminal din Caracal, Gheorghe Dincă, dar și ce anchetează DIICOT de vreme ce nu este nicio probă de crimă organizată în acest caz, Augustin Zegrean a spus că:

'Cred că s-a pornit de la faptul că este vorba de răpire și trafic de persoane, care sunt de competența DIICOT. Dacă DIICOT a preluat urmărirea penală poate să o ducă până la capăt. În procuratură funcționează principiul strictei subordonări. Un procuror ierarhic poate să preia dosarul unei procuraturi inferioare în grad. Nu este rău că anchetează DIICOT pentru că au specialiști. Domnule Barbu, precizez că nu mai există specialiști criminaliști! Ofițerii de poliție de peste 40 de ani au fost scoși la pensie. S-a mers prea departe în acest caz încât, indiferent de ce va spune justiția, nimeni nu va mai crede. S-au vehiculat atât de multe variante  cu așa-zișii experți încât nimeni nu mai crede nimic. Vă spun ca un telespectator și ca un om care vorbește cu alți oameni simpli faptul că nimeni nu mai crede. a spus Augustin Zegrean. 

Întrebat de moderatorul emisiunii dacă Gheorghe Dincă din Caracal este un psihopat criminal în serie, dement și cu un nivel de inteligență foarte scăzut sau este un om normal, care ar avea un blat cu cineva pentru a duce ancheta spre un final știut, Augustin Zegrean a declarat că: 'După tot ce s-a spus despre suspect este clar că este un psihopat, fără dubii. Va juca această carte a psihopatului până la sfârșit pentru că se teme de închisoare!' a conchis fostul președinte CCR, Augustin Zegrean, în emisiunea de la B1 TV.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel