Catedrala Neamului, sfințire. Adrian Năstase: Am regretat

Adrian Năstase a scris despre rolul bisericii în societatea românească și a explicat de ce a lipsit de la slujba de sfințire a Catedralei Mântuirii Neamului.

Adrian Năstase a fost invitat de BOR să participe la sfințitrea Catedralei Mântuirii Neamului, însă nu a putut ajunge.

"Am regretat ca nu am putut onora invitatia de a participa la sfintirea Catedralei Neamului, rod al eforturilor BOR si, in special, ale PF Daniel. In preajma Centenerului, evenimentul de ieri a avut o semnificatie nationala si una politica – in sensul inalt al cuvantului. De-a lungul timpului, am sprijinit acest proiect, care subliniaza autocefalia romaneasca. Rolul bisericii in supravietuirea romanilor ca natiune a fost imens iar aceasta constructie este un dar pe care poporul roman si-l face siesi, cu ocazia Centenarului Marii Uniri", a scris Adian Năstase pe blogul său

"În loc de „Europă unită", o Europă mai mică"

Fostul premirer a abordat și tema Brexit-ului pe care îl caracterizează ca fiind o "amputare". "Sunt la Bruxelles pentru cateva zile. O vreme mohorata, cu ploaie. Summitul de ieri a fost salutat de unii. Aprobarea Brexitului seamana insa, mai curand, cu o amputare. In loc de continuarea extinderii, in loc de „Europa unita", o Europa mai mica, vulnerabila, intre marile puteri ale timpului nostru. La o suta de ani de la Marele Razboi, navele rusesti si cele ucrainiene se „harjonesc" in Marea Neagra. Consiliul de securitate al ONU va pregati o rezolutie care va fi insa blocata prin veto de unul dintre membrii permanenti", a mai spus Adrian Năstase.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel