Câte drumuri mai sunt închise. Opt administratori au fost sancţionaţi

Aproape 5.000 de poliţişti au acţionat, în ultimele 24 de ore, pentru limitarea efectelor fenomenelor meteo, iar pentru neîntreţinerea carosabilului opt administratori de drumuri au fost sancţionaţi contravenţional.

'La această oră, sunt închise şase drumuri naţionale', informează un comunicat al Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR) remis marţi Agerpres.

În ultimele 24 de ore, la nivel naţional, 4.951 de poliţişti au acţionat cu 2.393 de mijloace auto, pentru a nu se înregistra persoane înzăpezite, blocate în trafic şi expuse unor situaţii de risc, precum şi pentru informarea populaţiei, a conducătorilor auto, în ceea ce priveşte circulaţia rutieră pe drumurile publice. Totodată, poliţiştii au monitorizat modul de derulare a contractelor de deszăpezire.

'Au fost aplicate opt sancţiuni contravenţionale administratorilor de drumuri, pentru neîntreţinerea carosabilului, în valoare totală de 24.070 de lei şi 22 de sancţiuni contravenţionale conducătorilor auto pentru nerespectarea regulilor de circulaţie în condiţii de iarnă, în valoare de 19.455 de lei', se arată în comunicat. De asemenea, poliţiştii au salvat 11 persoane fără adăpost, care au fost depistate în stradă şi preluate de ambulanţe. 'Poliţiştii vor continua să acţioneze zilnic pentru limitarea efectelor fenomenelor meteo, în sistem integrat, alături de celelalte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne', precizează IGPR.

Poliţia Română recomandă conducătorilor auto să pornească la drum numai după ce s-au interesat cu privire la starea traseului pe care urmează să îl parcurgă şi situaţia meteorologică existentă. De asemenea, autovehiculele trebuie să fie echipate corespunzător pentru circulaţia în condiţii de iarnă (anvelope de iarnă, lanţuri antiderapante, lopată, săculeţ cu nisip, rezervă de combustibil, sistem de climatizare - dezaburire funcţional etc). 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel