Cătălin Tolontan: "Respect, Daniel Funeriu!"

La câteva ore după ce au fost afișate primele REZULTATE la EVALUAREA NAȚIONALĂ 2013, jurnalistul Cătălin Tolontan a scris un editorial în care își exprimă respectul pentru ceea ce a însemnat Daniel Funeriu ca ministru al Educației.

[caption id="attachment_335690" align="alignleft" width="310"] foto: paginademedia.ro[/caption]

"Examenul de română a fost, în cel mai bun caz, mediu, iar cel de matematică a fost de-a dreptul slab. Probabil cel mai slab din istoria recentă. Oricum, mai slab decît acum 30 de ani, cînd «decrețeii» intrau la liceu.

Iar copiii de acum sînt mult mai deștepți, mai informați și mai intuitivi decît am fost noi. Meritau un examen pe măsura minții lor și pe măsura nevoii de departajare reală. Lumea a evoluat enorm în 30 de ani și ei sînt siliți să sară o ștachetă mai joasă decît a vechilor generații.

Această «epidemie de merit» a fost premeditată de către Ministerul Educației", începe materialul jurnalistului.

"Promovabilitatea de partid și de stat a fost organizată din timp și asta se vede din toate faptele și statisticile. (...) Ministerul a calibrat dificultatea subiectelor ca să raporteze că și-a îndeplinit obiectivul: mai puțini nemulțumiți, note mai mari, un succes de partid și de stat pe cîrca unor copii «născuți digital» și care nu aveau nevoie de acest cadou otrăvit tocmai pentru alcătuiesc o generație bună", continuă el.

Ce probleme vor rezulta de aici

Tolontan vede două probleme ce vor apărea în urma acestor rezultate: "Va apărea o reală dificultate de repartizare, ajungîndu-se la situația ca la liceele foarte bune să se intre medii de peste 9,6 sau chiar binișor mai sus"; "se confuzează elevii, care nu mai înțeleg nici care e nivelul lor real și nici dacă să opteze pentru real sau uman. Unde sînt buni cu adevărat? Ce la place? În ce direcție se văd urmînd liceul?"

În aceste condiții, editorialistul se întreabă retoric "Cum va fi oare la Bacalaureat?!", concluzionând că "Funeriu va rămîne cel care a readus cuvîntul exigență și demnitatea care decurge de aici".

Vezi aici întregul editorial scris de Cătălin Tolontan.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel