Cătălin Predoiu și PDL cer demisia premierului Victor Ponta

Cătălin Predoiu
Cătălin Predoiu

Prim-vicepreședintele PDL, Cătălin Predoiu, a făcut, vineri, o declarație de presă, după ce ministrul Transporturilor Relu Fenechiu a fost condamnat la cinci ani de închisoare cu executare de către ÎCCJ.

Iată declarația de presă intregrală a lui Cătălin Predoiu:

"Guvernul României pune în fiecare zi România într-o situație jenantă și imposibilă. Pentru prima dată în istorie un membru al Guvernului României în funcțiune este condamnat pentru corupție și rămâne în minister. La această oră, la mai bine de două ore după pronunțarea justiției, conform propriilor declarații, ministrul Fenechiu este la minister, în funcțiune, în timp ce primul ministru declară contrariul. Înca o dovadă a degringoladei care stăpanește Guvernul. Menținerea timp de luni de zile în Guvernul Romaniei a unui ministru suspectat și, iată, astăzi condamnat pentru corupție, in ciuda semnalelor interne și externe numeroase pe care premierul le-a primit, este o dovadă de iresponsabilitate politică. Este o dovadă a riscului la care este supus Guvernul, și implicit România, printr-o astfel de conducere a destinelor țării.

Reamintesc faptul că printre cele 11 puncte comunicate de președintele Barosso, anul trecut, Guvernului României în legătură cu funcționarea statului de drept se afla și obiectivul scoaterii Guvernului României din afara oricăror dubii privind corupția.

Aceste fapte sunt de o gravitate fără precedent și au consecințe deosebite asupra intereselor fiecărui cetățean din această țară.

Mecanismul de Cooperare și Verificare este afectat de această împrejurare de a ține în Guvern luni de zile cu încăpățânare, cu autism, un ministru care este suspectat de fapte grave de corupție. Pentru ce și pentru cine?

Procesul Schengen poate fi afectat, pe cale de inducție. Interesele fiecărui cetățean din această țara sunt, în consecință, afectate. Guvernul României este responsabil de prestigiul României, de imaginea ei, iar acest lucru are consecințe în ceea ce privește atractivitatea pentru investiții, onorabilitatea României. Cu astfel de fapte, primul ministru și, în ansamblul său, Guvernul României, afectează aceste interese. În egală măsură responsabil este președintele Antonescu care l-a presat sistematic pe primul ministru să-l mențină în Guvern pe domnul Fenechiu. Ambii au mai dat astăzi înca un dos de palmă României, așa cum au făcut-o în vara anului 2012. Ambii se fac responsabili de subminarea intereselor strategice ale României, punând din nou un semn de întrebare asupra integrității Guvernului.

Pentru aceste motive, Partidul Democrat Liberal cere demisia primului ministru".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel