Cât de interesaţi sunt brazilienii de CM 2018 din Rusia

brazilia
brazilia

Un sondaj recent făcut în Braziliei a dezvăluit interesul pe care l-a declanşat CM 2018 din Rusia.

Mai mult de jumătate dintre brazilieni nu sunt interesaţi de Cupa Mondială de fotbal 2018, deşi Selecao este una din marile favorite ale competiţiei, a dezvăluit un sondaj dat publicităţii marţi, scrie AFP.

53% dintre brazilieni au declarat că nu îi interesează competiţia care va începe joi în Rusia. Potrivit institutului Datafolha, ce realizează astfel de anchete înaintea Mondialelor începând cu ediţia din 1994, este prima oară când mai mult de jumătate dintre persoanele interogate afirmă că nu sunt 'deloc interesate' de turneu.

Un sondaj asemănător a fost deja realizat în ianuarie. Atunci, doar 42% dintre compatrioţii lui Neymar şi-au afişat dezinteresul pentru marea sărbătoare a fotbalului. Aceste date vin într-un moment când ţara trece printr-o situaţie complicată, cu o economie care a încetinit, numeroase scandaluri de corupţie şi grave probleme de securitate.

Problemele economice

AFP aminteşte şi greva transportatorilor rutieri, care a paralizat practic toate sectoarele de activitate circa zece zile la sfârşitul lui mai, penuria de combustibil, dar şi cea de produse proaspete în magazine. Încrederea brazilienilor a fost puternic afectată şi de înfrângerea catastrofală din semifinalele ediţiei precedente, 1-7 cu Germania pe teren propriu.

Selecao s-a calificat totuşi cu uşurinţă la Mondial şi a impresionat în ultimele amicale, cu Croaţia (2-0) şi Austria (3-0). Doar 48% din brazilieni văd însă echipa naţională ca favorită a competiţiei, faţă de 68% înaintea Mondialului din 2014, 64% a celui din 2010 şi 83% a celui din 2006.

Ţara cea mai titrată din istoria fotbalului, cu cinci titluri mondiale, Brazilia va debuta duminică la ediţia din acest an, împotriva Elveţiei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel