EXCLUSIV  Cărţile, cadou de Crăciun. Daniel-Cristea Enache, analiză pentru DC NEWS. Beneficiile secundare ale unui astfel de dar

Crăciunul este cel mai bun moment pentru a face cadouri, iar o carte este unul dintre cele mai frumoase cadouri pe care le poate oferi cineva. 

Spre exemplu, în Islanda există chiar şi o tradiţie, conform căreia de Crăciun se oferă în dar cărţi, iar oamenii îşi petrec noaptea de Crăciun citind. Astfel, se încurajează industria de carte a ţării. 

Scriitorul Daniel-Cristea Enache a explicat, în exclusivitate pentru DC NEWS, de ce cărţile sunt un cadou potrivit pentru Crăciun, dar şi ce beneficii secundare aduce un astfel de cadou. 

"Mi se pare că este în continuare un cadou foarte frumos, un cadou simbolic, dar şi cu un cost. Este un mod de a susţine industria naţională de carte, atunci când autorul este român şi când e vorba despre o editură din România. Asta pentru că, din păcate, consumul de carte este foarte redus în România, în comparaţie cu alte ţări din Uniunea Europeană. Includ aici chiar şi ţări care au o populaţie mult mai mică decât a noastră.", a declarat Daniel Cristea-Enache pentru DC NEWS. 

Preţul, marea problemă a românilor

"Interesul scăzut este cauzat de preţurile destul de mari ale cărţilor. Există un calcul economic. Cu cât tirajul e mai mare, cu atât preţul scade. Cu cât tirajele sunt mai mici, cu atât costurile cresc. Este un cerc vicios! În ţările nordice, de pildă, există programe prin care statul, prin diverse instituţii, sprijină foarte puternic producţia naţională de literatură. ", a mai transmis scriitorul. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel