Carmen Dan către absolvenţii Şcolii de Jandarmi: Nu subestimaţi puterea cuvântului

Carmen Dan, prezentă vineri la acordarea gradului de sergent-major absolvenţilor Şcolii Militare de Subofiţeri de Jandarmi "Grigore Alexandru Ghica" Drăgăşani, i-a îndemnat pe jandarmi ca în activitatea lor să nu subestimeze puterea cuvântului. 

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, prezentă vineri la acordarea gradului de sergent-major absolvenţilor Şcolii Militare de Subofiţeri de Jandarmi "Grigore Alexandru Ghica" Drăgăşani, i-a îndemnat pe jandarmi ca în activitatea lor să nu subestimeze puterea cuvântului, arătând că jandarmii au capacitatea de a evita, prin folosirea tehnicilor de negociere, escaladarea unei situaţii tensionate. 

Carmen Dan a subliniat că a fi jandarm este o meserie de vocaţie, care presupune spirit de echipă. 

"Începând de azi, succesul nu va mai fi nicio clipă rezultatul unui efort individual, dimpotrivă, cariera aleasă presupune spirit de echipă, altruism şi de foarte multe ori sacrificarea sinelui pentru alţii. Tocmai de aceea, a fi jandarm este o meserie de vocaţie, nicidecum un loc de muncă uşor sau călduţ. Vă apreciez pentru alegerea făcută şi am încredere în fiecare dintre voi. Intraţi acum în marea familie a Jandarmeriei Române, o familie în care media de vârstă este undeva la 39 de ani, aşadar nu vă veţi lovi şi de mentalităţi învechite sau de oameni care nu sunt adaptaţi realităţilor actuale ale societăţii în care trăim. Şi pentru că vorbeam de realităţile zilelor noastre, sunt convinsă că aţi constat o schimbare în ceea ce priveşte rolul instituţiei dumneavoastră în viaţa comunităţii. Acum câţiva ani, se vorbea despre Jandarmeria Română ca despre o structură de forţă a statului", a spus ministrul. 

Aceasta a adăugat că se observă folosirea unei "arme" noi, cuvântul

"În ultima perioadă de timp observăm o nuanţare a modului de acţiune şi folosirea tot mai des a unei arme noi, neletale, cuvântul. Să nu subestimaţi niciodată puterea cuvântului, forţa fizică este şi trebuie să rămână ultima soluţie. Jandarmii de astăzi sunt capabili să restabilească ordinea publică atunci când ea este tulburată grav, dar în egală măsură au capacitatea de a evita escaladarea unei situaţii tensionate prin folosirea tehnicilor de negociere. Vi se pare dificil? Este. Dar, cum spuneam mai devreme, nu v-aţi ales o meserie uşoară. Cu voinţă, perseverenţă, prin muncă, prin perfecţionarea permanentă a pregătirii de specialitate, am convingerea că veţi depăşi, fără probleme, toate provocările", a declarat Carmen Dan. 

Ministrul a afirmat că absolvirea şcolii de subofiţeri de jandarmi reprezintă un moment unic, personal şi profesional, "o reuşită memorabilă" pentru fiecare dintre absolvenţi. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel