Carmen Dan: Vom depăși bariera Schengen

Carmen Dan
Carmen Dan

Carmen Dan, ministrul Afacerilor Interne, a transmis un mesaj cu ocazia Zilei Europei - 9 Mai. 

"Istoria este făcută de oameni. Așadar, efortul fiecăruia dintre noi este important! Prin acțiuni concrete și responsabile, prin alegeri înțelepte și fapte altruiste, putem influența parcursul acestei țări, al comunității din care facem parte. Vă invit să reflectăm astăzi pentru câteva momente asupra rolului pe care îl avem, fiecare în parte, în crearea prezentului și a timpului ce va veni, trăind din plin bucuria de a face parte din spațiul european care creează un viitor sigur pentru noi și copiii noștri!

Sentimentele de mândrie și onoare pe care le simțim acum nu ar fi fost posibile fără jertfa ostașilor în Războiul de Independență, curajul și sacrificiul românilor din cel de-Al Doilea Război Mondial sau fără hotărârea și iscusința clasei politice postdecembriste. Cred în România și în români, cred în Uniunea Europeană și în parteneriatul care a adus progresul în viața noastră a tuturor, fiind convinsă că destinul nostru ca națiune se contopește cu cel european!

Am credința că cel puțin ultimele 4 luni, de când România deține Președinția Consiliului Uniunii Europene, au convins, dacă mai era nevoie, că suntem parteneri de încredere, bine pregătiți și am speranța că vom depăși și “bariera Schengen” cât mai curând posibil.

La mulți ani, Europa! La mulți ani tuturor cetățenilor europeni!", a transmis Carmen Dan. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel