Carlos Slim, argumente pentru săptămâna cu trei zile de muncă

Cel mai bogat om din lume propune ca fiecare angajat să nu lucreze mai mult de trei zile pe săptămână, măsura având efecte benefice nunumai asupra angajaților, ci și a mediului de afaceri. 

Mexicanul Carlos Slim, care are o avere estimată la circa 83 de miliarde de dolari, propune săptămâna cu trei zile de muncă.

"Ar trebui să aveţi mai mult timp pentru voi în timpul întregii vieţi, nu doar atunci când împliniţi 65 de ani şi ieşiţi la pensie", a declarat Carlos Slim pentru CNNMoney, potrivit Mediafax.

În opinia celui mai bogat om din lume, în timp ce "aparatele ar trebui să lucreze 24 de ore şi serviciile ar trebui să funcţioneze cât mai mult timp posibil", persoanele merită mai mult timp pentru distracţie, familie şi pentru a se pregăti pentru alte job-uri.

Citește și Românii lucrează cele mai multe ore pe săptămână din UE

Totodată, Carlos Slim vrea ca turele să fie mai lungi, de 11 ore, iar vârsta de pensionare să fie la 75 de ani, deoarece "este o societate a cunoaşterii şi a experienţei. Ai mai multă experienţă şi cunoaştere atunci când ai 60, 65 sau 70 de ani".

În privința săptămânii cu trei zile muncă, Slim este sigur că măsura va fi adotată, dar nu știe când, și consideră că iniţiativa ar oferi tinerilor mai multe posibilităţi de a intra pe piaţa muncii, un aspect, de altfel, pozitiv pentru economie şi pentru pieţele financiare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel