"Ciobănaş cu 300 de oi"; ministrul Daea la Cluj Napoca

Alege oaia - Petre Daea
Alege oaia - Petre Daea

Caravana "Alege oaia" a ajuns la Cluj Napoca, unde ministrul Agriculturii, Petre Daea, a gustat din brânza şi pălinca producătorilor.

Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Petre Daea, a gustat sâmbătă din pălinca, brânza şi alte produse alimentare aduse de producători la Expo Transilvania Cluj-Napoca, unde se desfăşoară caravana 'Alege oaia!'.

"Vă salut, dragi fermieri! Vă salut, dragi crescători de ovine! Vă salut, dragi clujeni! Vă salut, dragi români! Pentru că astăzi suntem la al 5-lea eveniment în ţară, într-un program pe care l-am gândit împreună. De aceea, am început salutul către dumneavoastră, pentru că dumneavoastră mi l-aţi sugerat, dvs îl susţineţi din punct de vedere al costurilor pe care le înregistrează un asemenea eveniment, dumneavoastră îl veţi continua, cu sau fără ministru. Pentru că este programul dumneavoastră, pentru că este programul care merită în România să ajungă până acolo unde fiecare român şi crescător de animale, de ovine, înţelege că acest program este al Ţării Româneşti şi merită să fie pus în practică, nu numai prin această promovare, care este primul pas, ci şi prin realizarea celorlalte elemente care constituie lanţul de câştig şi de bunăstare pentru fiecare", a afirmat în mijlocul mulţimii Petre Daea.

Dedicaţii şi baie de mulţime

Ministrul Agriculturii a vizitat standurile, s-a fotografiat şi a vorbit cu producătorii. Unul dintre fermieri a spus, la microfon, că Petre Daea ar trebui să candideze la Preşedinţia României pentru că el şi alţi agricultori îl vor vota. Pe scena amenajată la Expo Transilvania, interpretul de muzică populară Vali Guia i-a dedicat ministrului melodia 'Ciobănaş cu 300 de oi'.

Caravana de informare 'Alege oaia' a ajuns la Cluj-Napoca, unde, sâmbătă şi duminică, doritorii pot să guste gratuit diverse preparate tradiţionale din carne de oaie. Degustarea este 'acompaniată' de un spectacol folcloric susţinut de Aurel Tămaş şi Băndaşii de la Cluj, Amalia Peteleu, Valentin Guia, Alin Rotar şi Ansamblul folcloric 'Someşul' din comuna Apahida. Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale a demarat la începutul lunii noiembrie campania naţională de informare şi promovare a consumului de carne de ovine 'Alege oaia'.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel