Caraş-Severin: Copiii din Cănicea au început cursurile într-un spaţiu privat, deşi au şcoală nouă în localitate

Un număr de 21 de copii din satul Cănicea, comuna Domaşnea din judeţul Caraş-Severin, au început anul de învăţământ 2019-2020 într-un spaţiu privat, chiar dacă în localitate există o şcoală nouă, care nu a fost însă recepţionată.

'La Cănicea există o şcoală nouă, însă nu a fost făcută până acum recepţia şi, prin urmare, nu se intră şi desfăşoară cursuri. Este vorba de zece copii preşcolari şi 11 copii între clasa zero şi clasa a IV-a', a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Caraş-Severin, Ioan Moatăr. Noua şcoală este aproape finalizată, însă de ani de zile aşteaptă să fie făcută recepţia. Între timp, constructorul a dat faliment, primăria este condusă de secretarul comunei, pentru că primarul şi viceprimarul au fost condamnaţi cu suspendare şi cu pierderea drepturilor de a fi aleşi, din cauza unor probleme cu APIA, iar Consiliul local a fost dizolvat în 2017.

'La şcoală nu mai trebuie investit decât foarte puţin. Mai exact, ar mai trebui montată o centrală termică şi adus mobilier. Din păcate, totul s-a tărăgănat de ani de zile, iar eu nu pot face mai nimic. Pe de altă parte, spaţiul în care învaţă acum copiii este unul care îndeplineşte toate condiţiile', a precizat, pentru AGERPRES, secretarul comunei Domaşnea, Ion Românu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel