Caniculă în aproape toată ţara. De miercuri revin ploile

Administrația Națională de Meteorologie anunță o încălzire a vremii în majoritatea zonelor, ajungând la amiază la maxime de 26 de grade Celsius, la umbră, pe litoral şi 33 de grade Celsius în Câmpia de Vest. Vor fi şi rafale de vânt local în zona montană şi izolat în vestul, nord-vestul şi centrul ţării.

Pentru duminică,  vremea va fi deosebit de caldă  în Bucureşti. Maxima termică va ajunge la 30...31 de grade Celsius, la umbră, în condiţiile în care ziuă se anunţă însorită şi vântul destul de liniştit.

Săptămâna va începe cu vreme călduroasă în cea mai mare parte a ţării. Soarele continuă sa fie generos si numai după-amiaza şi pe la începutul nopţii se anunta unele înnorări ce vor aduce averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului, local în zona de munte, pe arii mai restrânse în Transilvania şi cu totul izolat în restul teritoriului. Temperaturile maxime vor pleca de la 26 de grade în depresiuni şi se apropie de pragul caniculei în regiunile vestice, unde meteorologii anunta 34 de grade la umbra.

Luni, vremea ramane călduroasă si în București, cu cer mai mult senin dimineaţa şi cativa nori de decor dupa orele panzului cand mercurul in termometre urca spre 31...32 de grade.

Vremea se va menţine călduroasă în cea mai mare parte a ţării si pe parcursul zilei de marti. Soarele se ascunde printre nori numai prin zonele de munte, unde, de altfel, vor lasa pe alocuri ploi de scurtă durată cu descărcări electrice. Abia din orele serii, se schimba vremea. Meteorologii ne anunta ca instabilitatea atmosferică se va accentua treptat în special în jumătatea de vest a ţării unde isi fac aparitia din nou furtunile. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 26 de grade in depresiuni si pe litoral şi 34 de grade in Campia de Vest si Lunca Dunarii.

De miercuri vremea se va schimba în toată țara, asfel ca a doua jumatate a săptămânii viitoare stă sub semnul instabilitatii atmosferice. Vorbim despre înnorări temporar accentuate averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului in special în vestul, nordul, centrul ţării şi la munte. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel