Când vor fi încheiate lucrările la Arcul de Triumf

Lucrările la Arcul de Triumf sunt executate în proporție de 84% și se vor încheia înainte de 1 decembrie, a declarat luni primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu.

"Lucrările au început în ianuarie 2014. Acum sunt executate într-o proporție de 84%, (...) durata de execuție a restaurării Arcului de Triumf a fost prelungită, cu acordul finanțatorului, din cauza suspendării de către Ministerul Culturii a lucrărilor de restaurare a pietrei pe perioada iernii. Lucrarea va fi încheiată înainte de 1 decembrie, astfel încât să poată fi sărbătorită Ziua Națională la locul ei obișnuit", a spus Oprescu, cu prilejul redării Muzeului "Casa Cesianu" circuitului turistic, informează Agerpres.

El a precizat că în ceea ce privește Arcul de Triumf se lucrează la restaurarea fațadelor și a inscripțiilor. "Mă refer la textele de pe fațadele laterale distruse în perioada comunistă, care vor fi refăcute integral conform imaginii originale. S-au executat basoreliefurile, respectiv medalioanele cu chipurile regale", a menționat acesta.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel