Camelia Bogdan și Alexandru Mihalcea, judecătorii CAB care l-au condamnat pe Dan Voiculescu

Foto: criterii.ro
Foto: criterii.ro

Completul de doi judecători al Curții de Apel București care a dat sentința în dosarul Institutului de Cercetări Alimentare (ICA) este format din Camelia Bogdan și Alexandru Mihalcea, promovați de la Tribunalul București cu câteva zile înainte de primul termen al speței.

Cei 12 inculpați din dosarul ICA au primit cumulat 67 de ani de închisoare, într-o cauză care se judecată de aproximativ 6 ani.

Sediul Antena 3, confiscat prin decizia instanței

Sentința a fost dată de Camelia Bogdan si Alexandru Mihai Mihalcea. De la Tribunalul Municipiului București, cei doi au au promovat la Curtea de Apel București, prin concurs, în baza unei Hotărâri a Plenului Consiliului Superior al Magistraturii din data de 18 iunie 2014.

Camelia Bogdan este specialistă în combaterea infracțiunilor de spălare de bani. Ea a judecat până acum dosarul în care Sorin Ovidiu Vântu a fost condamnat pentru favorizarea lui Nicolae Popa, dar a fost schimbată în urma unor plângeri că judecă prea repede dosarul. Ea a dispus și condamnarea omului de afaceri Ștefan Riza la 12 ani de închisoare. 

Camelia Bogdan a lucrat la TMB din 2009. (Poți citi AICI CV-ul integral al Cameliei Bogdan.) 

Alexandru Mihalcea a fost magistrat la Judecătoria Sectorului 4, de unde a promovat la Tribunalul București. Până în 2010, el a lucrat la judecătoria Buzău.

La fel ca magistratul Bogdan, cariera lui Mihalcea se leagă de numele lui Sorin Ovidiu Vântu, pe care fostul judecător al Judecătoriei Sectorului 4 a refuzat să-l elibereze condiționat, pe motiv că acesta "nu a făcut eforturi deosebite pe calea reeducării sale" și "nici nu a încercat să se remarce într-un mod deosebit".

Completul inițial al dosarului ICA era format din Stan Mustață și Florică Duță. Primul este urmărit penal de DNA pentru trafic de influență și luare de mită. El a fost înlocuit în dosarul ICA de judecătoarea Luminița Cistiu-Ninu, care, la rândul ei, a fost schimbată cu Carmen Constanța Balaci. Aceasta din urmă s-a pensionat, așa că dosarul a ajuns în cele din urmă la Bogdan și Mihalcea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel