Cămătărie și proxenetism. Un polițist este vizat în dosar

Imagine cu rol ilustrativ
Imagine cu rol ilustrativ

Peste 30 de percheziţii au fost efectuate miercuri, de procurorii DIICOT şi poliţişti de combatere a criminalităţii organizate, în municipiul Caracal şi în comunele Traian, Redea, Drăghiceni, Fărcaşele şi Tia Mare.

Un poliţist din municipiul Caracal se numără printre persoanele vizate de percheziţiile desfăşurate miercuri, în judeţul Olt, pentru destructurarea unei grupări de cămătărie şi proxenetism, potrivit unor surse judiciare.

Potrivit unui comunicat DIICOT, începând din 2015, şapte persoane ar fi constituit, la Caracal, un grup infracţional organizat care avea drept scop principal acordarea de bani cu camătă, cu dobânzi între 20% şi 100%, precum şi impunerea unor taxe de protecţie. Pentru a recupera sumele de bani şi dobânzile aferente, membrii grupării ar fi recurs la violenţă, ameninţări, şantaj, cât şi la invocarea unor relaţii în rândul poliţiştilor.

Cum procedau membrii grupării

Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Olt a anunţat, într-un comunicat de presă, că membrii grupării sunt suspectaţi şi că ar fi recrutat mai multe persoane pe care le-ar fi transportat în Germania, Anglia şi Italia, unde le-ar fi exploatat sexual prin obligarea la practicarea prostituţiei.

Potrivit IPJ Olt, în această cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de persoane, lipsire de libertate în mod ilegal, ameninţare, şantaj, proxenetism şi cămătărie. DIICOT a anunţat că 120 de persoane vor fi conduse la audieri.

Vezi și: Dosare DNA, 60 de persoane condamnate

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel