Călin Popescu Tăriceanu: Nicio plată nu s-a făcut în mandatul meu. PNL a avut și proces

Tăriceanu, primele declarații după ce DNA a cerut redeschiderea dosarului Microsoft
Tăriceanu, primele declarații după ce DNA a cerut redeschiderea dosarului Microsoft

Călin Popescu Tăriceanu a făcut primele declarații după ce DNA a anunțat, într-un comunicat, că solicită ridicarea imunității fostului premier în dosarul Microsoft.

”Asist la redeschiderea unui dosar plin de acuzații nefondate, a declarat Călin Popescu Tăriceanu. Observ în comunicatul DNA o serie de minciuni care se referă la un așa zis comision de 800.000 de euro, din valoarea plății făcute de statul român către o companie, bani care ar fi fost folosiți în beneficiul unui demnitar-adică eu- acoperind cheltuieli de campanie electorală.

În primul rând, statul român, cât am fost eu prim-ministru, nu a făcut nicio plată către compania din Austria. Niciun ban nu a fost plătit, nici măcar un euro. În al doilea rând, în campania electorală din 2008, PNL a avut drept consultant o firmă, din România, a unui jurnalist român. Compania de comunicare a avut contract cu PNL, nu cu mine personal, acordând consultanță în baza acelui contract partidului. În baza acelui contract s-au făcut doar plăți legale pentru achitarea obligațiilor ce reveneau partidului. Din  câte știu, chiar a rămas o restanță de plată, iar compania de consultanță politică a dat în judecată PNL pentru recuperarea restanțelor. A fost  un litigiu între PNL și firma de comunicare, dar nu cunosc amănunte, nu mai eram președinte”, a spus Călin Popescu Tăriceanu.

Citește și: DNA cere președintelui Iohannis ridicarea imunității lui Călin Popescu Tăriceanu. Vezi comunicatul 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel