Calendar Creștin Ortodox. Sfântul Alexandru, 30 august 2019. Ce nu ai voie să faci

Ema Apostu / 29 aug 2019 / 16:14 Salveaza PDF Comentarii

Calendar Creștin Ortodox. Sfântul Alexandru, 30 august 2019. Pe data de 30 august, este prănuit Sfântul Alexandru, fost episcop in Constantinopol în timpul împăratului Constantin cel Mare. 

Calendar Creștin Ortodox. Sfântul Alexandru, 30 august 2019. Sfântul Alexandru a participat la Sinodul I Ecumenic de la Niceea din anul 325, unde l-a combătut pe Arie, unul din preoţii săi slujitori, care începuse să predice o învăţătură neconformă cu tradiţia şi credinţa Bisericii.

Calendar Creștin Ortodox. Sfântul Alexandru, 30 august 2019. Arie şi adepţii săi refuza orice conciliere, motiv pentru care este chemat în faţa unui sinod local (321). Aici Arie va susţine că Fiul nu este veşnic, ci a fost creat de Tatăl.

Calendar Creștin Ortodox. Sfântul Alexandru, 30 august 2019. Sinodul a pronunţat pe loc anatema, scrie crestinortodox.ro. În sprijinul apărării ortodoxiei a fost chemat şi Osie, episcop de Cordova.

Calendar Creștin Ortodox. Sfântul Alexandru, 30 august 2019.Criza s-a accentuat, determinându-l pe împăratul Constantin cel Mare să convoace primul Sinod Ecumenic de la Niceea (325), care îl excomunica pe Arie.

Ce nu ai voie să faci

 

Calendar Creștin Ortodox. Sfântul Alexandru, 30 august 2019. În această zi de sărbătoare, se spune că nu este bine să îți vorbești aproapele de rău. Biserica îndeamnă toți credincioșii să fie mai milostivi cu cei năpăstuiți de soartă. De Sf. Alexandru creștinii sunt îndemnați să spună rugăciunea Sfântului Alexandru.

Rugăciunea Sfântului Alexandru 


Calendar Creștin Ortodox. Sfântul Alexandru, 30 august 2019. "Noi, turma ta, prin vitejia ta, ierarhe, izbăvindu-ne de mărirea idolească a celor necredincioși, mulțumim ție și cântăm cântare pentru biruință. Celui ce a doborât pe Arie și, cu totul, a legat limbă filosofului, grăim: Bucură-te, Sfinte Ierarhe Alexandre!"


Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.24