Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare MARE 21 noiembrie 2020 - Dezlegare la PEȘTE

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 21 noiembrie 2020. Pe data de 21 noiembrie, este prăznuită Intrarea în biserica a Maicii Domnului.

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 21 noiembrie, Intrarea in biserica a Maicii Domnului. Este ziua in care Maica Domnului a fost dusa la templul din Ierusalim de catre parintii sai, Ioachim si Ana.

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 21 noiembrie 2020. Aducerea ei la templu a fost o urmare a promisiunii facute lui Dumnezeu de parintii ei. In rugaciunile lor de a le darui un copil, Ioachim si Ana au fagaduit ca daca vor avea un copil, il vor duce la templu si il vor inchina Lui. Pentru ca Dumnezeu le implineste rugaciunea, daruindu-le o fata pe care o vor numi Maria, Ioachim si Ana o vor duce la varsta de trei ani la templu. Aici a fost intampinata de marele preot Zaharia, tatal Sfantului Ioan Botezatorul. Acesta o va duce in Sfanta Sfintelor, incaperea cea mai sfanta din templu, unde doar arhiereul intra o singura data pe an. Sfintii Parinti afirma ca a fost dusa in acest loc, pentru ca ea insasi avea sa devina "Sfanta Sfintelor", templu al Pruncului dumnezeiesc Care Se va naste din ea. 

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 21 noiembrie 2020. Sarbatoarea Intrarii Maicii Domnului in Biserica anticipeaza Nasterea Mantuitorului. Nu intamplator, incepand cu aceasta zi, in cadrul slujbei Utreniei se canta Catavasiile: "Hristos se naste, slaviti-l!...", citează crestinortodox.ro

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel