Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 9 mai 2019

Ema Apostu / 08 mai 2019 / 16:10 Salveaza PDF Comentarii
Descriere foto:

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 9 mai 2019. Pe data de 9 mai, este prăznuit Sfântul Prooroc Isaia.

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 9 mai 2019. Sfântul Proroc Isaia s-a născut la Ierusalim și a fost fiul lui Amos, fratele lui Amazia - regele Iudeii. Marile prorocii ale lui Isaia se referă la întruparea Domnului, la Naşterea Lui din Fecioara Maria, la loan Botezătorul şi la multe evenimente din viaţa Mântuitorului Hristos, scrie crestinortodox.ro.

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 9 mai 2019. Isaia a trăit şi a prorocit cu şapte sute de ani înaintea venirii Mântuitorului Hristos. A fost numit "Evanghelistul Vechiului Testament" datorită faptului că a prorocit naşterea din Fecioara Maria a lui Mesia.

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 9 mai 2019. Când Ierusalimul era asediat de duşmani şi era o secetă cumplită, Isaia s-a rugat lui Dumnezeu şi a curs apă de sub Muntele Sion. Mai târziu, Domnul avea să îndrepte paşii celui orb din naştere către această apă, în care să se scalde şi astfel să-şi recapete vederea.

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 9 mai 2019. În timpul domniei Regelui Mânase, Sfântul Proroc Isaia s-a ridicat împotriva obiceiurilor păgâne. Acesta a fost motivul pentru care a fost scos din cetate şi tăiat în două cu fierăstrăul.


Te-ar putea interesa


Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.25