Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 8 ianuarie 2021

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 8 ianuarie 2021. Pe data de 8 ianuarie, credincioșii îl prăznuiesc pe Sfântul Cuvios Gheorghe Hozevitul.

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 8 ianuarie 2021. Sfântul Cuvios Gheorghe Hozevitul a trăit în secolul al VII-lea. S-a născut în insula Cipru, într-o familie de creştini. După moartea părinţilor săi, dorind să îmbrăţişeze viaţa monahală, evita căsătoria planificată de unchiul său, îşi ia o parte din avere, pe care o împarte săracilor, şi fuge pe ascuns în Tara Sfântă, unde se nevoia duhovniceşte un frate de-al său mai mare, scrie crestinortodox.ro.

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 8 ianuarie 2021. După ce îşi împarte averea săracilor, merge la Ierusalim să se închine la mormântul Mântuitorului. Intră în cinul monahal la mănăstirea Hozeva. După ce a fost tuns în monahism, a fost dat spre ascultare unui bătrân foarte aspru, care-l nedreptăţea. Spre exemplu, într-o zi, întârziind să aducă apa de la pârâu, bătrânul i-a tras o palmă peste faţă, înaintea tuturor. Îndată, mâna bătrânului s-a uscat şi a înţepenit. Mai apoi, însă, pentru rugăciunile stăruitoare ale Cuviosului Gheorghe, mâna bătrânului s-a vindecat.

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 8 ianuarie 2021. Văzând minunea, Cuviosul a fugit din mănăstire, temându-se că nu cumva să aibă parte de slavă deşartă, şi a mers la fratele său, în lavra de lângă Iordan. Primeşte de la Dumnezeu darul înainte-vederii şi al facerii de minuni. După moartea fratelui său, Cuviosul Gheorghe s-a întors la mănăstirea din

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 8 ianuarie 2021. Ajungând la bătrâneţe, Cuviosul Gheorghe s-a îmbolnăvit şi a căzut la pat şi a murit. Sfântul Cuvios Gheorghe Hozevitul a fost înmormântat în mănăstirea care îi poartă astăzi numele, pe care a şi condus-o duhovniceşte vreme de mai mulţi ani. Sfintele sale Moaşte, aşezate astăzi în biserica mare a mănăstirii, săvârşesc mari şi multe minuni.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel