Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 8 ianuarie 2021

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 8 ianuarie 2021. Pe data de 8 ianuarie, credincioșii îl prăznuiesc pe Sfântul Cuvios Gheorghe Hozevitul.

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 8 ianuarie 2021. Sfântul Cuvios Gheorghe Hozevitul a trăit în secolul al VII-lea. S-a născut în insula Cipru, într-o familie de creştini. După moartea părinţilor săi, dorind să îmbrăţişeze viaţa monahală, evita căsătoria planificată de unchiul său, îşi ia o parte din avere, pe care o împarte săracilor, şi fuge pe ascuns în Tara Sfântă, unde se nevoia duhovniceşte un frate de-al său mai mare, scrie crestinortodox.ro.

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 8 ianuarie 2021. După ce îşi împarte averea săracilor, merge la Ierusalim să se închine la mormântul Mântuitorului. Intră în cinul monahal la mănăstirea Hozeva. După ce a fost tuns în monahism, a fost dat spre ascultare unui bătrân foarte aspru, care-l nedreptăţea. Spre exemplu, într-o zi, întârziind să aducă apa de la pârâu, bătrânul i-a tras o palmă peste faţă, înaintea tuturor. Îndată, mâna bătrânului s-a uscat şi a înţepenit. Mai apoi, însă, pentru rugăciunile stăruitoare ale Cuviosului Gheorghe, mâna bătrânului s-a vindecat.

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 8 ianuarie 2021. Văzând minunea, Cuviosul a fugit din mănăstire, temându-se că nu cumva să aibă parte de slavă deşartă, şi a mers la fratele său, în lavra de lângă Iordan. Primeşte de la Dumnezeu darul înainte-vederii şi al facerii de minuni. După moartea fratelui său, Cuviosul Gheorghe s-a întors la mănăstirea din

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 8 ianuarie 2021. Ajungând la bătrâneţe, Cuviosul Gheorghe s-a îmbolnăvit şi a căzut la pat şi a murit. Sfântul Cuvios Gheorghe Hozevitul a fost înmormântat în mănăstirea care îi poartă astăzi numele, pe care a şi condus-o duhovniceşte vreme de mai mulţi ani. Sfintele sale Moaşte, aşezate astăzi în biserica mare a mănăstirii, săvârşesc mari şi multe minuni.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google PlayIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2021 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: publicitate@dcnews.ro


nxt.201
YesMy