Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 6 februarie 2021

Sursa foto: Pixabay
Sursa foto: Pixabay

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 6 februarie 2021. Pe data de 6 februarie, sunt prăznuiți Sfântul Varsanufie cel Mare, Ioan Profetul, Vucol și Fotie.

Sfântul Varsanufie cel Mare şi Ioan Profetul, ucenicul acestuia, au trăit în secolul al VI-lea, în timpul domniei împăratului Iustinian I (483-565). Au dus o viaţă ascetică în mănăstirea Avvei Serid din Palestina, lângă oraşul Gaza, scrie creștinortodox.ro. Cei doi au explicat necesitatea călăuzirii spirituale şi a supunerii faţă de un duhovnic.

Ei atrag atenţia şi asupra faptului că este primejdios pentru un părinte duhovnicesc să nu dea atenţie propriei mântuiri şi să se concentreze în exclusivitate asupra rolului său de povăţuitor spiritual: "Dumnezeu ştie că dacă nu port grija de mântuirea mea, de unde să am putere să vă ajut vouă?".

Sfântul Vucol s-a născut în părţile Smirnei. A trăit în vremea Sfinţilor Apostoli. A convertit la creştinism mulţi păgâni. A fost hirotonit episcop de Sfântul Evanghelist Ioan. A lăsat urmaş pe Sfântul Policarp. Potrivit Tradiţiei, pe mormântul său a crescut un copac, cu ale cărui fructe erau vindecaţi bolnavii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel