Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 5 decembrie 2018

Ema Apostu / 04 dec 2018 / 16:10 Salveaza PDF Comentarii
Descriere foto:

Calendar Creștin Ortodox. Pe data de 5 decembrie este prăznuit Sfântul Sava.

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 5 decembrie 2018. Sfântul Sava a trăit în vremea împăratului Teodosie cel Mic (403-450). La vârsta de 18 ani ajunge la renumitul călugăr Eftimie, care îl trimite la Cuviosul Teoctist. Apoi a făcut multe minuni. Prin rugăciunea lui a izvorât apă în locuri fără de apă, scrie crestinortodox.ro.

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 5 decembrie 2018. A fost trimis că sol la Constantinopol, de patriarhii Ierusalimului. După mulţi ani a avut o vedenie dumnezeiască: a cunoscut dată trecerii sale la cele veşnice. Au trecut patru zile fără să guste ceva şi să vorbească cu cineva. Astfel, sâmbătă seara, împărtăşindu-se, a zis: "Doamne, în mâinile Tale îmi dau duhul meu". A murit în ziua de 5 decembrie 532.

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 5 decembrie 2018. Sfântul Sava a murit la vârsta de 94 de ani. În secolul al XII-lea, trupul Sfântului Sava a fost luat de cruciaţi şi dus în Veneţia. Acesta a fost adus înapoi în Mănăstirea Sfântul Sava cel Sfinţit abia după înţelegerea dintre Papa Paul al VI-lea şi Patriarhul ortodox grec Atenagora, în 1965.


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.26