Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 4 decembrie: Sfânta ucisă de tatăl ei - DEZLEGARE LA ULEI ȘI VIN

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 4 decembrie: Sfânta ucisă de tatăl ei - DEZLEGARE LA ULEI ȘI VIN. Pe data de 4 decembrie, este prăznuită Sfânta Muceniță Varvara.

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 4 decembrie: Sfânta ucisă de tatăl ei - DEZLEGARE LA ULEI ȘI VIN. Sfânta Varvara a trăit în timpul împăratului Maximian. Din cauza frumuseţii sale trupeşti este închisă într-un turn, de tatăl său Dioscor. Acest tată păgân considera că poporul nu este vrednic să vadă frumuseţea fiicei sale, scrie crestinortodox.ro.

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 4 decembrie: Sfânta ucisă de tatăl ei - DEZLEGARE LA ULEI ȘI VIN. "Zeii pe care îi cinsteşte tatăl meu sunt făcuţi de mâini omeneşti. Pe cei de aur şi de argint i-au făcut zlătarul (argintarul) şi pe cei de piatră i-a făcut pietrarul, iar pe cei din lemn i-a cioplit teslarul. Deci, cum acei zei făcuţi au putut zidi aceasta luminată înălţime cerească şi o frumuseţe ca aceasta pământească, neputând ei singuri nici umbla cu picioarele, nici lucra cu mâinile?".

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 4 decembrie: Sfânta ucisă de tatăl ei - DEZLEGARE LA ULEI ȘI VIN. Într-una din zile, tatăl său a poruncit ca la o baie din palatul său să se facă două ferestre. Sfânta Varvara i-a rugat pe lucrători să facă trei, în numele Sfintei Treimi: "Mai bine este să fie trei decât două, căci tu, părintele meu ai poruncit să se facă două ferestre în chipul precum mi se pare - a doi luminători cereşti, al soarelui şi al lunii, ca să lumineze baia, iar eu am poruncit ca să se facă şi a treia în chipul luminii celei întreite, pentru că trei sunt ferestrele luminii celei neapropiate, celei negrăite, celei neapuse şi celei neînserate, care luminează pe tot omul ce vine în lume".

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 4 decembrie: Sfânta ucisă de tatăl ei - DEZLEGARE LA ULEI ȘI VIN. Pentru că nu s-a închinat idolilor şi a mărturisit pe Hristos, a fost ucisă cu sabia chiar de tatăl ei.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google PlayIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2021 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: publicitate@dcnews.ro


nxt.201
YesMy