Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 30 iulie 2021

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 30 iulie 2021. Pe 30 iulie sunt prăznuiți Sfântul Valentin, Sfinţii Apostoli Sila, Silvan, Crescent, Epenetos şi Andronic.

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 30 iulie 2021. Sfântul Sfinţit Mucenic Valentin, episcopul Umbriei, martirizat la Roma în a doua jumătate a secolului al treilea, el a rămas în conştiinţa Bisericii lui Hristos ca vindecător al celor bolnavi şi sfânt al iubirii creştine şi al familiei. În plină zi de sărbătoare, Sfântul Valentin îi binecuvântează pe credincioşii romani, o părticică din sfintele sale moaşte fiind depuse în Biserica Delea Noua, din Bucureşti, scrie crestinortodox.ro.

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 30 iulie 2021. Sfinţii Apostoli Sila, Silvan, Crescent, Epenetos şi Andronic au făcut parte din numărul celor 70 de Apostoli ai lui Hristos.  Sfântul Sila a fost trimis de la Iersualim la Antiohia, împreună cu Pavel şi Barnaba, ca să lămurească dispută legată de tăierea împrejur: dacă trebuie sau nu să fie tăiaţi împrejur cei care vin la credinţa în Hristos. Sfântul Sila a fost hirotonit episcop al Corintului. Sfântul Silvan a fost episcop al Tesalonicului şi a primit multe chinuri până la trecerea sa la cele veşnice.

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 30 iulie 2021. Sfântul Crescens a fost mai întâi impreuna-lucrator cu Sfântul Apostol Pavel (ÎI Timotei 4: 10), iar apoi Episcop în Galatia şi misionar în Galia, unde a primit moartea mucenicească în vremea împăratului Traian. Sfântul Epenetos este pomenit în Epistola către Romani a Sfântului Apostol Pavel (16: 5) şi a fost Episcop în Cartagina. Sfântul Andronic, care a fost Episcop al Pannoniei (Romani 16: 7) şi a vestit învăţătura lui Hristos în Italia.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel