Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 29 octombrie 2020

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 29 octombrie 2020. Pe data de 29 octombrie, este prăznuită Sfânta Preacuvioasa Mare Muceniță Anastasia Romana.

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 29 octombrie 2020. Sfânta Preacuvioasa Mare Mucenita Anastasia Romana a trăit în vremea împăraților păgâni Deciu (249-253) și Valerian (253-260). A rămas orfană de ambii părinți la vârstă de trei ani. A fost luată spre creștere de stareța unei mănăstiri de lângă Roma, care se numea Sofia, scrie crestinortodox.ro. Sfânta Preacuvioasa Mare Mucenita Anastasia Romana s-a făcut vestită printre creștini datorită frumuseții duhovniceșți, iar printre păgâni, datorită frumuseții trupești.

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 29 octombrie 2020. Guvernatorul păgân Probus, auzind de frumusețea ei, a trimis soldați la mănăstirea în care această viețuia, că să o aducă pe Anastasia înaintea lui. Adusă înaintea guvernatorului, ea și-a declarat credință în Hristos. Guvernatorul a încercat mai întâi să o ademenească pe Anastasia, căci dorea să o ia de soție, apoi a trecut la sinistre amenințări.

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 29 octombrie 2020. Însă, muceniță a răspuns: "Gata sunt să mor pentru Dumnezeul meu nu doar o dată, ci și de sute de ori, de este cu putință." Monahia Anastasia a fost supusă multor chinuri: i s-au tăiat sănii și limba, iar în cele din urmă a fost omorâtă prin decapitare în afară cetății.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel