Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 28 noiembrie - Cui trebuie să-i spui "La mulți ani!", astăzi

Calendar Creștin Ortodox. Pe data de 28 noiembrie, este prăznuit Sfântul Ştefan cel Nou.


Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 28 noiembrie. Sfântul Cuvios Ştefan s-a născut la începutul secolului al VIII lea, în Constantinopol. A fost călugărit la vârsta de 16 ani. Sfântul Ştefan cel Nou se retrage la vârsta de 42 de ani într-o chilie atât de mică, încât cei ce au văzut-o au spus că este mai degrabă un mormânt, iar nu locuinţa de odihnă.

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 28 noiembrie. Sfântul Ştefan va lupta împotriva celor ce declarau că icoană este un idol. Este perioada când împăratul Constantin Copronim (741-775) îi persecuta pe creştinii care cinsteau sfintele icoane. Aşa se face că multe icoane erau arse, îngropate, sfărâmate sau lăsate în locuri de necinste.

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 28 noiembrie. Pentru că nu îi este credincios împăratului, este închis într-un loc unde se aflau 342 de monahi, din diverse părţi. Unii cu nasurile tăiate, alţii cu ochii scoşi, alţii având mâinile tăiate. După multe încercări de a-l face pe Sfântul Ştefan să lepede credinţa cea adevărată, împăratul a poruncit uciderea lui.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel